Saara Hakanen lähellä loikkamitalia SM-halleissa

18.02.2018

Saara Hakanen lähellä loikkamitalia

SM-hallikilpailujen toinen päivä tuotti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun mustaturkooseille urheilijoille kohtuullista menestystä, uusia hienoja ennätyksiä sekä kauden parhaita tuloksia. Lähimpänä mitalisijaa päivän kilpailuissa oli hyppääjälupaus Saara Hakanen, joka sijoittui naisten 3-loikassa neljänneksi. Hakanen aloitti kilpailunsa reilun 12 metrin metrin loikilla. Kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen Hakasen paras hyppy oli kantanut 12,28, millä tuloksella hän oli kolmen kierroksen jälkeen sijalla seitsemän, ja varmisti näin ollen paikkansa finaalikierroksille. Neljännellä kierroksella Hakasen hyppyjen mittaan tuli reilu parannus, kun loikat päättyivät 12,56 metrin päähän. Sijoitus parani kilpailun tässä vaiheessa sijalle kuusi. Viidennellä hypyllään Hakanen paransi edelleen, loikkien tuloksen 12,61. Tällä tuloksella Hakanen piti hetken viidettä sijaa hallussaan, mutta samalla kierroksella Jyväskylän Ada Koistinen loikki 12,66 ottaen viidennen sijan taas haltuunsa. Viimeisellään Hakanen leiskautti kahden sentin päähän kauden parhaastaan loikkimalla tulokseen 12,75. Tuo tulos jäi vain 12 senttiä pronssimitalista kilpailun siinä vaiheessa. Tosin pronssimitalille yltänyt Vaasan Emma Pullola paransi myös viimeisellään, saaden pronssitulokseksi 13,04. Hopeaa loikkakilpailussa sai niin ikään vaasalaisseuraa edustava Sanna Nygård tuloksella 13,19. Suvereeniin mestaruuteen hyppäsi odotetusti Orimattilan Kristiina Mäkelä tuloksella 13,86.

Mahonen ratakierroksen kahdeksas

Naisten 200 metrillä edellisen päivän 60 metrin viitonen Sanni Mahonen jatkoi myös toisena kilpailupäivänä hienoja juoksujaan. Kakkosen alkuerissä syntyi kauden paras tulos 25,00, mikä ei aivan finaalipaikkaan riittänyt. Mahonen sijoittui kokonaistuloksissa tuolla juoksullaan sijalle kahdeksan. Kerttu Latvala kellotti omassa alkuerässään ajan 25,49, mikä riitti kokonaistuloksissa sijalle 19. Sekä Mahonen että myös Latvala jatkavat vajaan viikon kuluttua SM-mitalien jahtaamista oman ikäluokkansa SM-halleissa Kuortaneella. Mahonen tavoittelee mitalisijoja 22-vuotiaiden 60 metrillä ja 200 metrillä. Latvalan ohjelmassa ensi viikonloppuna ovat 17-sarjan 60 metriä, 300 metriä ja pituushyppy.

Gauriloff ennätykseen 800 metrillä

Katri Gauriloff jatkoi ennätystehtailuaan liikuntamyllyssä juoksemalla naisten 800 metrillä seitsemänneksi uudella ennätysajallaan 2.15,35. Niin sanotussa B-erässä juostuna ennätyksen petraus oli varsin mallikas suoritus, eikä Gauriloff jäänyt pronssimitaliajasta kuin vajaat kaksi sekuntia. Myös Gauriloffin hallikauden pääkilpailu on ohjelmassa Kuortaneella, jonne hän lähtee puolimailin tilastoykkösenä mitalijahtiin. Toisena matkana Kuortaneen SM-halleissa Gauriloffilla lienee 1500 metrin juoksu.

Viestijoukkue varanaisisena kymmenenneksi

Naisten 4x200 metrin viestissä KUY antoi muille hiukan tasoitusta, kun kaksi kovinta pikakiituria Eveliina Määttänen ja Sanni Mahonen jättivät viestikapulan kiidättämisen nuoremmilleen. Kerttu Latvala, Elina Kujala, Laura Luukkonen ja Saara Hakanen selviytyivät viestistään aivan mallikkaasti. Joukkue sijoittui 14 joukkueen kilpailussa kymmenenneksi ajalla 1.45,83.