Vanhemmille

Yleisurheiluharrastus Järvenpäässä, Tuusulassa ja Keravalla

Seurassamme voi harrastaa yleisurheilua viidellä eri kylällä, kolmessa eri kunnassa/kaupungissa. Jokaisella paikkakunnalla on omat ryhmät, jossa toimintaa järjestetään. Toiminta alkaa neljävuotiaista ja jatkuu aina aikuisurheilijoiden harjoituksiin. Voit käydä lukemassa lisää tarkkaa tietoa seurasta seuran esittelysivulta.

Tältä sivulta löydät lisää tietoa asioista, jotka on hyvä tietää lapsesi harrastuksesta ja seurasta jossa olette.

Valmennus ja ohjaus
Seurassamme on mahdollisuus aloittaa jo 2-vuotiaana ja jatkaa aina veteraaniurheilijaksi. Liikuntaleikkikoulusta jatketaan Yleisurheilukouluun, jonka jälkeen on mahdollisuus päästä tsemppiryhmään ja jatkaa valmennusryhmiin. Yleisurheilun harrastamista voi jatkaa myös ilman tavoitteita ja siirtyä urheilukoulusta harjoitusryhmiin.

Vanhempainillat
Kesäkauden alussa vanhempainiltoja/infotilaisuuksia pidetään liikuntaleikkikoulun vanhemmille ensimmäisen harjoituksen yhteydessä.

Syksyisin on perinteistä istua alas keskustelemaan lasten vanhempien kanssa lapsen harrastuksesta ja samalla tutustua seuran toimintaan ja muihin vanhempiin. Vanhempainilloista tiedotetaan seuran nettisivuilla ja sähköpostilla.

Ohjaajat
Liikuntaleikki- ja yleisurheilukouluja, sekä harjoitus- ja tsemppiryhmiä ohjaavat noin 30 reipasta seuramme ohjaajaa. Kaikki ohjaajat ovat koulutettuja ja heitä koulutetaan koko ajan lisää. Ohjaajat tunnistaa mustista Siilipaidoista.

Aktiivisten vanhempien merkitys
Aktiivinen osallistuminen lasten harrastuksiin on ensiarvoisen tärkeää niin oman lapsen kuin koko seuran kannalta. Mitä enemmän aktiivisia vanhempia seurasta löytyy, sitä vähemmän työmäärä kasautuu muutamalle toimijalle. Kentän laidalta saa uusia ystäviä ja saa olla aitiopaikalla seuraamassa lasten temmellystä harrastuksen parissa. Vanhemmat voivat esim. toimia kuskeina harjoituksiin ja kilpailuihin, kerätä varoja seuralle ja auttaa mahdollisissa kilpailujärjestelyissä. Mitä enemmän aktiivisia taustajoukkoja löytyy, sitä kiinteämpi ja parempihenkinen seurasta muodostuu.  Vapaaehtoistoimijat ja aktiiviset vanhemmat mahdollistavat seuran toiminnan jatkumisen!

Mitä aloitteleva yleisurheilija tarvitsee?

Jokaisella urheilijalla on oltava vakuutus. Yleisurheilussa vakuutus sisältyy urheiluliiton lisenssiin. Se kattaa seuran harjoituksissa, kilpailuissa ym. seuran tilaisuuksissa sattuneet tapaturmat. Seura ostaa jokaiselle urheilijalle lisenssin, kun harjoitusmaksu on maksettu. Suomen Urheiluliitolla on yhteistyösopimus If-vakuutusyhtiön kanssa, joten lisenssivakuutuksia hoitaa vakuutusyhtiö If.

Lisenssi (sisältää vakuutuksen)
Urheilija tarvitsee lisenssin aina, kun hän on mukana Suomen Urheiluliiton ja sen piirien organisoimassa kilpailutoiminnassa. Lisenssi on voimassa kauden 1.1.-31.12. Seura ostaa jokaiselle lapselle lisenssin, kun harjoitusmaksu on maksettu!


Vakuutus
Jokainen lisenssin omaava on vakuutettu IF:in tapaturmavakuutuksella. Vakutuus on voimassa seuran tapahtumissa, kilpailuissa ja harjoituksissa. Voit lukea lisää vakuutuksesta Urheiluliiton sivuilta: http://www.yleisurheilu.fi/seurat/yleisurheilulisenssit/lisenssivakuutus


Kengät ja muut varusteet
Harjoituksissa tulee olla lenkkarit, joilla pärjää myös ensimmäisissä kilpailuissa aivan hyvin. Seuran toimistosta löytyy käytettyjä sekä myytäviä piikkareita, kun haluaa panostaa varusteisiin. Sadesäällä ei suositella kumisaappaita, sillä ne ovat vaaralliset. Emme myöskään toivo sandaaleita tai tennareita harjoituksiin. Kenkien lisäksi lapsella tulee olla ulkoliikuntaan soveltuvat vaatteet. Sadepäivinä harjoitukset pidetään normaalisti ulkona, joten pukekaa lapsen päälle sadetta kestävät vaatteet.

Talvella sisäharjoituksissa lapsella tulee olla sisäliikuntaan soveltuvat vaatteet (trikoot/shortsit/collegehousut ja t-paita), sekä lenkkarit joista ei saa lähteä jälkiä lattiaan. Osa harjoituksista järjestetään myös jäähallien juoksusuorilla, jossa tulee olla pitkät housut ja pitkähihainen paita joiden päällä mielellään tuuliasu.


Liikuntaleikkikouluissa ja Yleisurheilukouluissa harjoittelevilla lapsilla tulisi olla paidassa maalarinteipillä kiinnitetty nimilappu, jotta ohjaajat ja lapset oppivat nopeasti toistensa nimet.


Juomapullo
Harjoituksiin tulee ottaa mukaan aina oma juomapullo ja janojuomaksi suositellaan vettä. Juomapulloon kannattaa kirjoittaa oma nimi.

Seura-asu
Alkuun riittää, että lapselle ostetaan seuran t-paita jossa komeilee Sulo-Siili (hinta 12€). Lisää muista seuran asuista löytyy nettisivuiltamme ("Seura-asut" -kohdasta vasemmasta valikosta).

Kilpailut
Seura tiedottaa omilla nettisivuilla sekä s-postilla kilpailuista joihin toivomme lasten osallistuvan. Harjoitusmaksu kattaa pm-kilpailuiden ilmoittautumismaksut, sekä seuran omien kilpailuiden osallistumisen. Kilpailuissa lapsilla tulisi olla seuran kisa-asu tai siilipaita ja musta alaosa.

Harjoitusmaksu
Uusi yleisurheilusta kiinnostunut on tervetullut käymään harjoituksissa tutustumassa, mutta ensin tulee tehdä ilmoittautuminen (ilmoittautumisen yhteydessä saa laskun). Tutustumisaika on maksuton. Jos lapsi ei halua jatkaa ryhmässä, niin perumme ilmoittautumisen ja laskun. Harjoitusmaksutiedot löytyvät ryhmien tiedoista seuran nettisivuilta.

Maksu koostuu mm. lisenssistä, ohjatuista harjoituksista, pm-kilpailuiden ilmoittautumismaksuista, sekä ohjaajan kuluista ja seuran yleiskuluista. Maksettuja harjoitusmaksuja ei palauteta. Laskutuksesta vastaa toiminnanjohtaja.

Lasku tulee ilmoittautumisen yhteydessä. Harjoitusten lopettamisesta tulee ilmoittaa toimistoon, joko toiminnanjohtajalle tai nuorisopäällikölle.

Ryhmätiedot
Löydät lapsesi ryhmän ohjaajan tiedot seuran nettisivuilta, sekä harjoitusajat. Toivomme, että vanhemmat muistavat ilmoittaa ohjaajalle aina kun lapsi ei voi osallistua harjoituksiin. Ohjaajat eivät vastaa viesteihin, joten jos haluat kysyä jotain, niin ohjaajalle kannattaa soittaa. Jos osoitteenne tai muut yhteystiedot muuttuvat, niin olettehan asiasta yhteydessä toimistoon, jotta tietonne ovat ajantasalla, kiitos!

Harjoitusten seuraaminen

Vanhemmat voivat jäädä seuraamaan harjoituksia urheilukentän katsomoon. Talvella tilat ovat rajalliset, joten vanhempien tulee jäädä salin ulkopuolelle.

Toivomme ohjaajille työrauhaa, jonka takia pyydämmekin vanhemmat pois ryhmän läheisyydestä harjoitusten aikana. Harjoitusten yhteydessä on hyvä vaikka lähteä lenkille.

LOPUKSI

Mikäli sinulla jäi vielä kysyttävää, käänny rohkeasti seuran toimihenkilöiden puoleen. Olet tervetullut tutustumaan harjoituksiin ja osallistumaan toimintaan.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi yleisurheiluharrastuksen pariin!