Kisakausi vauhtiin viesteillä, otteluilla ja mestaruuskisoilla

27.05.2017

Kesän kisakausi on päässyt kunnolla vauhtiin kuluneiden viikkojen aikana. Torstaina 18.5 kilpailtiin KUY:n mestaruuskisoissa Järvenpäässä, 9-15-vuotiaat ratkoivat piirinmestaruuksia otteluissa 21.5 Hyvinkäällä ja viestijuoksussa 27.5 Riihimäellä.

KUY:n mestaruuskisat 18.5

KUY:n mestaruuskisoissa Järvenpäässä Keski-Uudenmaan Yleisurheilu oli hyvin runsaslukuisesti edustettuna. Urheilijoillemme kirjattiin päivän aikana kiitettävät 209 lajisuoritusta. Erityisen hyvin edustettuina olivat T11 ja T13 sarjat.

Pikamatkoilla vastatuulta

Järvenpään kentällä puhaltanut reilun kahden metrin vastatuuli hieman hidasti pikamenijöidemme kauden avauksia. Reippaasta vastatuulesta huolimatta nähtiin muutamia kelvollisia kauden avaustuloksia. Viime kesän T15-sarjan 100metrin sm-hopeamitalisti Kerttu Latvala viiletti 100 metriä reippaaseen vastatuuleen aikaan 12,88. Tuulten osuessa kohdilleen ja kunnon vielä terävöidyttyä, voidaan Kertulta odottaa vielä kovempia aikoja jo alkukesän kisoista. Niin Ikään miesten puolella Jaakko Poutanen ja Arttu Saari avasivat kautensa mallikkaasti. M17 sarjassa kilpaileva Poutanen kellotti -2,9 vastaiseen ajan 12,20. M19 sarjassa kisaava ja samassa erässä juossut Saari pysäytti kellot aikaan 12,51. Molemmille nuorille miehille voidaan enteillä 12 sekunnin alitusta tämän kesän aikana. Myös KUY:n riveihin täksi kaudeksi siirtynyt kymmenottelija Ville-Veikko Hanninen kävi nappaamassa KUY:n mestaruuden sadalta metriltä ajalla 11,97. Myös enemmän korkeushypyn puolella kilpaileva Janina Pykäri testasi alkukauden nopeuttaan sadalla metrillä. Kellot pysähtyivät aikaan 13,64 vastatuulen ollessa -2,7 luokkaa.

Heittopaikalta pitkiä kaaria

Jos pikajuoksijat kärsivät vasatuulesta saattoi se tuoda lisävirtaa keihäspaikalle. Viime kesänä Suomea 17-vuotiaiden EM-kisoissa ottelussa edustanut Iina-Kaisa Mäkelä kävi testaamassa kevään keihäskunnon 19-sarjan välineillä. Iinan heitot mestaruuskisassa kantoivat parhaimmillaan 37,48. Hyvän keihäskisan kävivät myös P15 sarjan Jere Nyfors ja Henrik Tapio. Jere vei tällä kertaa KUY:n mestaruuden tuloksella 46,56 Henrikin jäädessä hopealle tuloksella 42,09. Olisikohan näistä pojista kisaamaan loppukesästä P15 sarjan sm-kisoissa keihään joukkuemitaleista? Myös T15 sarjan puolella kovan tuloksen heitti vasta 13 sarjassa kilpaileva Siiri Nikula. Siirin keihäs lensi mestaruuskisoissa 35,72.

Kisojen täydelliset tulokset löytyvät TÄÄLTÄ

Iso kiitos myös kilpailun toimitsijoille mukana olosta ja erinomaisten kilpailujen järjestämisestä.

Pm-junnuotteluissa KUY saavutti menestystä leveällä rintamalla

Pm-junnuottelut kisattiin Hyvinkäällä 21.5

Erityisen hyvin menestyivät 13 ja 12 sarjan pojat. P13 sarjassa Jaakko Salomäki ja Alex Vuori kävivät tiukan taiston mestaruudesta yhdessä Karkkilan Poikien Tomi Heiskasen kanssa. Lopulta mestaruuden veikin Tomi vain neljän pisteen erolla ennen Jaakkoa. Pronssia otti Alex jääden vain 24 pistettä ykkössijasta. KUY:n poikien hyvää kokonaispanosta täydensi Miro Heikkonen neljännellä sijallaan. Jaakolla erityisen hienosti kulki 800 metrin juoksu hänen pysäyttäen kellot aikaan 2.32,88. Alexin vahvin laji taasen oli 60m aidat, jotka kulkivat komeasti aikaan 10,55. Miro nappasi lajivoiton korkeudesta tuloksella 142.

Pojat 12 sarjassa tuliaisina Hyvinkäältä oli peräti kaksoisvoitto. Konsta Keijonen vei piirinmestaruuden näytöstyyliin pistein 1381. Miko Ojapelto ylsi hopealle keräten pisteitä 1083. Erityisen hyvin Konstalta kulki 60m aitajuoksu. Kellot pysähtyivät aikaan 10,58.

Tyttöjen puolella 13 sarjassa Ida Cardona ja Nora Koskela-Koivisto kävivät kovan taistelun piirinmestaruudesta loppuun asti. Tällä kertaa mestaruus mataksi Riihimäelle. Ida saavutti pronssia tuloksella 1563 ja Nora otti neljännen sijan keräten pisteitä 1525. Nora onnistui erittäin hyvin 60m aidoissa kellottaen ajan 10,27, sekä 800 metrin juoksussa kellottaen 2.35,51. Idan vahvuus oli tasaisuus sekä erinomainen leiskautus pituuspaikalla. Idan hyppy kantoi peräti 4,74, tuulten ollessa +2,8.

Myös tytöt 15 sarjassa mitaleista kamppailtiin loppuun asti, kun Aada Palola sijoittui neljänneksi pistein 1669 ja Laura Kankkunen viidenneksi pistein 1648. Erityisen hienosti Aadalla kulki 80m aidat missä kellot pysähtyivät aikaan 13,43 vastatuulen ollessa peräti -3,2. Laura sen sijaan kunnostautui erityisesti keihäässä ottaen lajivoiton tuloksella 29,45.

11-9 -sarjoissakin päästiin nauttimaan mitaleista, kun Jesse Kaipiainen nappasi pronssia P9 sarjan 3-ottelussa pistein 579 ja Henni Piirainen otteli hopealle T9-sarjan kolmiottelussa pistein 628. T-11 sarjassa Siru Huuskola nappasi hopeaa pistein 961.  Samassa sarjassa Mila Heikkonen sijoittui neljänneksi pistein 920.

Täydelliset junnuotteluiden tulokset löytyvät TÄÄLTÄ

Pm-junnuviesteissä 11 mitalin päivä

Pm-junnuviestit kisattiin Riihimäellä 27.5 Tuliaisina KUY:n siilit nappasivat hienot 11 mitalia. Erityisen hyvin onnistuivat T11, T13 ja P13 sarjat.

P13 sarjassa päästiin nauttimaan peräti kolmesta piirinmestaruudesta. Heti alkuun 60m aidoissa joukkueemme Alex Vuori, Konsta Keijonen, Miro Heikkonen ja Sampo Väyrynen kellottivat erinomaisen ajan 42,30. Tahti jatkui vakuuttavana myös 4x100m viestissä missä mestaruus irtosi ajalla 55,33. Joukkueessa juoksivat Alex Vuori, Konsta Keijonen, Petrus Randelin ja Sampo Väyrynen. Päivän kruunasi 4x600m viesti missä kisa ratkesi Petteri Kankkusen hurjaan kolmososuuden juoksuun. Pojat nappasivat voiton ajalla 8.00,71, joukkueessa juoksivat Konsta Keijonen, Miro Heikkonen, Petteri Kankkunen ja Alex Vuori.

T13 sarjassa tahti oli miltei yhtä hurjaa, kun tuloksena oli kaksi mestaruutta ja yksi hopea. Päivä alkoi komeasti aitaviestin voitalla ajalla 41,46. Tulos on kautta aikain nopein T13-sarjan 60m aidoissa Uudyn piirissä juostu aika. Aitaviestijoukkueessa juoksivat Ida Cardona, Nora Koskela-Koivisto, Sara Veijalainen ja Liina Tervo. Sama nelikko nappasi myös voiton 4x100m viestistä ajalla 53,80 ja hopeaa 4x600 metriltä ajalla 7.50,49. Ilahduttavaa oli myös KUY:n ”kakkos” joukkueen sijoittuminen kaikissa viesteissä neljänneksi. Tässä joukkueessa juoksivat Aino Risku, Emmi Ronkainen, Hille Kankaanpää ja Noora Sihvonen.

T11 sarjassa tuliaisina oli kaksi mestaruutta ja yksi pronssi. Myös tässä sarjassa viestit avattiin 4x60m aitaviestin mestaruudella. Joukkueemme Mila Heikkonen, Helmi Cardona, Lumia Laakso ja Siru Huuskola kipittivät 4 x 60 m aidat aikaan 43,93. Sama nelikko pääsi juhlimaan myös 4x50 metrin piirinmestaruutta ajalla 30,92. 4x600 metrillä Sirun korvasi Mea Heikkonen. Palkinnoksi tytöille piirinmestaruuspronssi ajalla 8.46,49. Erityisen ilahduttavaa oli myös T11 sarjan joukkueiden suuri kokonaismäärä, 4x50 metrin viestiin KUY:ltä osallistui neljä joukkuetta!

15-sarjassakin päästiin juhlimaan mitaleita. KUY:n aitavalmennus tuottaa hyvää tulosta, sillä T15 sarjankin työt joukkueella Emmi Tuominen, Nelli Järvinen, Hanna-Maija Siltanen ja Aada Palola pääsivät juhlimaan 4x80m aitaviestin hopeaa jääden vain kaksi sadasosaa mestaruudesta. Aidat taittuivat nelikolta aikaan 53,33. Tyttöjen mitali oli lähellä myös pikaviestissä, mutta kariutui ongelmiin viimeisellä vaihtopaikalla. 15 sarjan pojat nappasivat jopa hieman yllättäen hopeaa 4x100m viestissä. Joukkueemme Tuomas Risku, Miro Moisio, Joel Kuosmanen ja Elias Risku kellottivat ajan 53,21. Erityisen hienosti suoriutui enemmän pitempiä matkoja juokseva joukkueen ankkuri Elias Risku. Eliaksen taistelu oli lähellä tuoda joukkueelle jopa yllätysmestaruuden.