Pm-junnumaastot - ylämäkiä ja yhteishenkeä

29.04.2017

Kevään juoksukausi huipentui lauantaina 29.4 Mäntsälässä kisattuihin UUDY:n pm-junnumaastoihin. Varsin arktisissa oloissa käydyssä maastokisassa KUY:ltä kisoihin lähti mukaan 20 innokasta juoksijanalkua. Hyinen sää, lumisade ja rankat ylämäet tekivät kisasta varsin haasteellisen.

Junnumaastoissa kisataan niin yksilö- kuin joukkuekilpailussa. Joukkuekilpailun tulokset määräytyvät yksilökilpailun sijoitusten mukaan niin, että ykkössijasta saa yhden pisteen, kakkossijasta kaksi ja niin edelleen. Joukkuekilpailun tulos muodostuu kolmen urheilijan yhteenlasketuista sijoituspisteistä. KUY oli saanut mukaan neljä joukkuetta T10, T13, T14 ja P15 sarjoihin. Ehkäpä juuri kaverit ja hyvä joukkuehenki tekivät urheilijoille kilpailusta hieman helpomman ja mieluisamman.

T-10 sarjan tsemppiryhmän tytöt avasivat kisat hienosti ja nappasivat kilometrin matkalta kaksi mitalia, molemmat hopeisia. Saana Kajander hurjasteli yksilökilpailussa hopealle. Heta Rantanen ja Niia Hietala varmistivat KUY: lle joukkuekilpailun hopeasijan.

T/P13 sarjassa yhteismitalisaalis oli peräti kolme. Nora Koskela-Koivisto ja Alex Vuori ottivat pronssiset mitalit yksilökilpailusta. Joukkuekisassa T13 sarjan hopeamitalin varmistivat Ida Cardona ja Noora Sihvonen. Harmittavasti pojat 13 sarjaan ei saatu tänä vuonna joukkuetta kasaan, kaikesta huolimatta Kalle Gauriloff sijoittui Alexin jälkeen heti neljänneksi.

Mestaruuksia päästiin juhlimaan T14 ja P15 sarjan joukkuekilpailuista. T14 sarjan Hanna-Maija "Hanni" Siltanen selvitti kolmen kilometrin vaativan reitin erinomaisesti aikaan 13,23, sijoittuen yksilökilpailussa neljänneksi. Päivän suurimman yllätyksen te

T14.jpegki Hyrylän harjoitusryhmässä treenaava Helmi Aho sijoittumalla heti Hannin jälkeen viidenneksi. Kun vielä joukkueen kolmas jäsen Ella-Maria "Ellis" Multala onnistui pitämään Mäntsälän urheilijoiden juoksijan takanaan, pääsivät tytöt juhlimaan joukkuemestaruutta.

P15 sarjassa kilpailu joukkuemestaruudesta meni vielä tiuke

P15.jpegmmaksi, kun joukkueemme sai saman pistemäärän Janakkalan Janan kanssa. Voittajan selvittämiseen tarvittiin sääntökirjaa avuksi ja tällä kertaa vaaka kallistui hienoisesti KUY:n puolelle. Voittajan ratkaisi lopulta joukkueen kolmannen jäsenen sijoitus. Onneksi matkan jo kertaalleen keskeyttänyt Tuomas Risku jaksoi sinnitellä maaliin asti. Muut joukkueen jäsenet olivat yksilökilpailussa neljänneksi sijoittunut Aron Pyssysalo ja kuudenneksi ehtinyt Elias Risku. Janalaiset saanevat revanssin 27.4 kisattavissa pm-junnuviesteissä.

Tulevaisuuden tavoitteemme voisi olla erityisesti pm-junnumaastojen joukkuemäärän kasvattaminen. Uskon, että tämä onnistuu yhteishenkeä lisäämällä, lähdetään yhdessä joukkueena kisaamaan ja nauttimaan juoksusta, urheilusta ja kivasta päivästä kavereiden kanssa. Seuraavan kerran hyvästä joukkuehengestä päästään nauttimaan pm-junnuotteluissa Hyvinkäällä 22.5 ja sen jälkeen pm-junnuviestiessä Riihimäellä 27.5. Tervetuloa mukaan KUY:n joukkueeseen!

J-V

KUY:n urheilijoiden tuloksia pm-junnumaastoissa 29.4.17

Huom! Osa tuloksista saattaa puuttua, täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta: http://www.kilpailukalenteri.fi/?cs=18&nid=19120