Nuorten sm-halleista neljä mitalia

02.03.2017

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu saavutti neljä mitalia nuorten sm-halleista Turusta 24.-26.2. Mitaleille ylsivät kävelyssä Saara Saalo ja Jaakko Määttänen sekä 3-loikassa ja pituudessa Iina-Kaisa Mäkelä.

Saara Saalo käveli N17 sarjan mestariksi 3000 metrillä. Mestaruus heltisi uudella ennätysajalla 17,00,80. Eroa toiseksi tulleeseen Turun Weikkojen Roosa Lehtiseen kertyi vajaat kolme sekuntia, joten kultataistoa saatiin jännittää aivan loppumetreille saakka. Mestaruus oli Saaran ensimmäinen, aikaisemmin hän on saaavuttanut kolme sm-hopamitalia kesän nuorten sm-kisojen kävelyistä.

Kestomenestyjämme Jaakko Määttänen teki niin ikään hienon uuden ennätyksen 5000 metrin kävelyssä. Jaakon uusi ennätys kirjataan lukemin 23.32,78, tällä kertaa se riitti kisassa hopeamitaliin. Jaakkon aikaisempi ennätys oli Espoon Arenakävelyissä tekemä 23.55,1, joten kunnon ajoitus Jaakolla osui nappiin. Jaakkon ulkorataennätys on muuten Pohjoismaisissa kävelymaaotteluissa Norjan Fredrikstadissa kävelty 23,36.

Iina-Kaisa Mäkelä oli hallikisojen mitalirohmumme saavuttaen N19 sarjan 3-loikassa hopeaa ja pituudessa pronssia. 3-loikan hopeamitali heltisi kauden parhaalla tuloksella 12,24. Iina on ollut läpi hallikauden varmassa 12 metrin hyppykunnossa. Myös pituudessa Iina Hyppäsi lähelle kauden parastaan tuloksella 5,61. Iina jatkaa hallikauden kilpailujaan vielä sm-hallimoniotteluissa sunnuntaina 5.3.

Keski-Uudenmaan Yleisurheilu onnittelee mitalisteja sekä kisoihin osallistuneita urheilijoitaan ja toivottaa paljon tsemppiä kevään harjoituskauteen ja kesän kisoihin!

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun edustajat nuorten sm-hallikisoissa Turussa 24.-26.2