Aikuisurheilijat mitaliloisteessa

09.06.2019

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun aikuisurheilijat saavuttivat seurahistoriansa ensimmäiset mitalisijat ikäluokkien SM-viesteissä. Muutamana aiempana vuotena seuran yli kolmikymppisillä on ollut hyviä yrityksiä saada jalkeille viestijoukkueita SM-mittelöihin, mutta vasta tänä kesänä tuo yritys toi tulosta. Ja palkittiin myös varsin ruhtinaallisesti. Neljän joukkueen voimin Kangasalan viesteihin osallistunut mustaturkoosijoukkue toi kotiinsa myöskin neljä voitettua mitalia. Helteisessä ja välillä rankkojen ukkoskuurojen sävyttämissä kilpailuissa miesten 35-vuotiaiden joukkue voitti kaksi kultamitalia. 30-kymppisten naisten pikaviestijoukkue menestyi myöskin mitalisijan arvoisesti. Pronssiset mitalit ripustettiin heidän kaulaansa ja osin saman juoksijaryhmän toimesta juostussa 3x400 metrin viestissä 35-vuotiaiden sarjassa naisjuoksijamme nappasivat hopeamitalin.

Pikaviestijoukkueet aloittivat mitalijuhlinnan

SM-viestien ensimmäiseen lähtöön kyyristyivät kolmikymppisten, kolmevitosten sekä neljäkymppisten pikamenijöiden joukkueet. KUY:n 35-vuotiaiden joukkue Asko Lehtonen, Eerikki Hietikko, Tero Valkonen ja Kalle Hietanen kiikutti kapulan koko lähdön kärjessä voittaen suvereenisti lähdön sekä oman ikäluokkansa Suomen mestaruuden. Kaikki vaihdotkin sujuivat kohtuullisesti, olihan niitä toki treeneissä muutamaan kertaan hiottukin. Voittoaika 50.12 oli jopa hiukan parempi kuin edellisenä vuotena Jyväskylän pikamenijöiden voittoaika. Hieno avaus Keski-Uudenmaan Yleisurheilun aikuisurheilijoiden SM-viestitaipaleelle. Heti kultapallille.

Naisten 30-vuotiaiden pikaviestin  pronssijoukkueessa juoksivat Piia Jäntti, Milla Kelonurmi, Päivi Pietarinen ja Jonna-Carita Kanninen. Naiskvartettimme kellotti varsin mainion loppuajan 54,85, jääden voittajalle vain sekunnin verran. Tuo loppuaika oli siihen nähden erinomainen, että viimeisen vaihdon harjoittelu tapahtui juoksijoiden kotipaikkojen välimatkan takia vasta kilpailupaikalla. Siitäkin huolimatta naisjuoksijoidemme vaihdot sujuivat kohtuullisen hyvin, tosin tiiviillä harjoittelulla siitä olisi voinut olla se sekunti nipistettävissä.

Nelkun viesteissä juhlat jatkuivat

KUY:n 35-vuotiaiden miesten joukkue juoksi täysin samassa kokoonpanossa ja juoksujärjestyksessä myös 4x400 metrin viestin kultaan. Juuri juoksun alkaessa raju ukkossade alkoi piiskata Kyötikkälän kenttää, joten varsin kosteissa oloissa viestinviejät saivat kapulaansa kiidättää. Siitäkin huolimatta mestarijoukkueemme juoksi erinomaisen ajan 4.10,59, mikä oli reippaasti kovempi voittoaika kuin edellisen vuoden mestarijoukkueella.

Asko Lehtonen yllättyi jopa itsekin, kuinka hyvin nelkun jaksoi avausosuudella juosta. Loppusuorakin tuli rennolla rytmillä loppuhyytymisen jäädessä minimaaliseksi. Lehtosen todella epävirallinen osuusaika asettunee sinne 63 sekunnin pintaan. Eerikki Hietikko jatkoi sateen vihmoessa rataa sekä vasten kasvoja toista osuutta. Hietikon juoksukin kulki rytmillisestikin hienosti loppuun asti, eikä litimärkä kilpailutrikookaan haitannut kapulan antoa Tero Valkoselle. Hietikon ratakierros sujui osapuilleen samaan aikahaarukkaan kuin Lehtosellakin. Tero Valkonen oli ennen kilpailua hieman epävarma juoksustaan pienten ongelmien sävyttäessä valmistautumista SM-mittelöihin. Siitäkin huolimatta hänen osuutensa sujui mainiosti. Ehkä se virkistävä kaatosade auttoi, vaikka loppusuoralla hiukan juoksun lennokkuus kärsikin. Ehkä myös kovan sateen takia. Vakonen suoriutui osuudestaan suurin piirtein samaan osuusaikaan kuin edelliset joukkuekaveritkin. Kalle Hietanen näytti sitten ankkuriosuudella, ettei vuosien harjoittelu ole mennyt hukkaan. Kalle toi kapulan voittoisasti maaliin silmät kaatosateesta sumeina juoksurytmin siitä kärsimättä. Hietasen osuusaika painui minuutin pintaan, ehkä hiukan allekin. Todella hieno suoriutuminen koko joukkueelta. Allekirjoittanut yllättyi positiivisesti ehkä eniten joukkueen tasaisuudesta sekä vasta viime syksynä harjoitusrinkiin tulleen Eerikki Hietikon suorituksista. Kysyinkin häneltä kilpailun jälkeen, että ajatteliko hän viime syksynä treenirinkiin tullessaan, että on sitten kesäkuussa kaksinkertainen kultamitalisti SM-kilpailuissa. Ei ajatellut, oli varmaan itsekin positiivisesti yllättynyt kehityksestään. Niin kuin koko joukkueen kehittymisestä, ja yhteishengestä.

Naiset juhlivat myös nelkun viestissä

KUY:n naiset lähtivät 35-vuotiaiden 3x400 metrin viestiin melkoisen odottavin tunnelmin. Viime hetken sairastumisten ja muiden yhteensattumien vuoksi joukkueen kasaamiseen tarvittiin loppuvaiheessa hiukan venymistä. Onneksemme apu löytyi ”perhepiiristä”, kun Kati Teirioja lähti täydentämään joukkuetta, jottei muilta juoksijoilta jäisi viesti juoksematta. Eivätkä naisjuoksijatkaan välttyneet kaatosateelta. Juoksun aikana ei varsinaisesti sadellut, mutta verryttelyvaiheessa taivas taas aukeni, ja viimeiset viritykset cooling-teltan jälkeen piti hoidella varsin haastavissa keliolosuhteissa.
Sade onneksi piti taukoa kun Jonna-Carita Kanninen avasi nelkun viestin muutaman vuoden ratajuoksutauon jälkeen. Ja varsin tasapainoisen juoksun Kanninen tekikin. Vaihtoon kärkiryhmässä hymy kasvoillaan vaikka raastava nelkku oli juuri juostu. Kati Teirioja jatkoi toisella osuudella myöskin tasaisella ja tasapainoisella suorituksella, vaikkei hän omien puheidensa mukaan olekaan parhaimmillaan juoksuratojen lyhyillä matkoilla. KUY oli toiseen vaihtoon saavuttaessa hienosti kolmantena, mutta Milla Kelonurmi lähti ankkuriosuudelle nälkäisenä parantamaan vielä sijoitusta. Ja jo takasuoran lopussa ohitus sitten tapahtuikin, ja Kelonurmi toi joukkueen selkeästi hopeasijalle. Hieno suoritus myös tässä viestissä koko joukkueelta.

Huolto pelasi ja joukkuehenki kukoisti

Tämä menestys seuran ensimmäisissä aikuisten ikäluokkien SM-viesteissä oli erinomainen. Jokainen mukana ollut juoksija sai mitalin tai kaksi kaulaansa. Ja vaikka sää välillä näyttikin sen märemmän puolensa, ei se seurajoukkueemme tunnelmaa latistanut. Yhteishenki ja yhteen hiileen puhaltaminen ja joukkuekaverin kannustaminen monella tavalla huokuu tästä mustaturkoosien aikuisten treeniryhmästä. Ihailtavaa oli seurata ja olla mukana, kun jokaisen onnistumisen jälkeen myös huolto pelasi. Palautusjuomia sai aina auliisti suorituksen jälkeen nautittavakseen. Ja mikä on ollut myös hienoa, joukkueet esiintyivät näissäkin kilpailuissa kunniakkaasti seuran edustusasuissa. Tästä on hyvä jatkaa treenaamista kohti elokuun alun aikuisten SM-kilpailuja Turussa. Toivottavasti saamme sinne vielä isomman joukon nauttimaan yhdessä yleisurheilun huumasta.

joli

04.08.2020KUY Joukkue Seuracup 2
24.05.2020Seuran Kotiratakisan tulokset
15.05.2020Valtakunnallinen yleisurheiluviikko - Kotiratakisat ja IG livetreenit!
08.05.2020KUY:n harjoitustoiminta käynnistyy asteittain
17.04.2020Koronan vaikutukset toimistolla
17.03.2020Tiedote korona-epidemian aiheuttamista poikkeustoimenpiteistä
12.03.2020KUY:n ryhmien harjoitukset peruttu 12.3.2020
09.03.2020KUY menestys hallikaudella 2020
28.02.2020TJIG viestijoukkueet
13.02.2020Talvilomaviikon lajiharjoitukset

Siirry arkistoon »