SM-viesteistä kaksi hopeamitalia

10.09.2018

SM-viestit kilpailtiin 8.-9.9 Mikkelissä. Keski-Uudenmaan Yleisurheilu saavutti kisoista kaksi hopeamitalia ja kaksi pistesijaa.

Naisten 4x100m viestissä seura- ja piiriennätys

Naisten 4x100m viestijoukkue venyi loppukilpailussa hopealle uudella seura- ja piiriennätyksellä, joka kirjataan nyt lukemiin 46,25. Hopeajoukkueessa juoksivat Elina Kujala, Sanni Mahonen, Eveliina Määttänen ja Kerttu Latvala. Jo alkuerissä kyyti oli vakuuttavaa, kun loppukilpailupaikka irtosi ajalla 47,05.  - Finaaliin korjattiin hieman vaihtoja alkueristä, se ratkaisi, Eveliina Määttänen kertaili. Mestaruuteen juoksi Tampereen Pyrintä ajalla 45,86.

Kävelyviestistä yllätyshopeaa

Miesten 3x3000metrin kävelyjoukkue venyi yllätyshopealle tiukassa kilpailussa. Vielä 600metriä ennen maalia näytti, että hopea karkaa Espoon Tapiolle, kun eroa joukkueiden välillä oli lähes puoli kierrosta. Joni Rouhiaisen mahtiloppu ja Tapioden ankkurin Jani Lehtisen lopun jalkakrampit ratkaisivat lopulta kakkossijan KUY:lle. Hopeajoukkueessa kävelivät Jaakko Määttänen, Kalle Gauriloff ja Joni Rouhiainen. Loppuaika kolmikolla oli 44.31,87. Mestaruuteen käveli EsboIF ajalla 42.12,01.

Naisten 4x800m ja 4x400m joukkueet neljänsinä

Kaukana eivät lisämitalitkaan olleet, kun sekä naisten 4x800metrin, että 4x400metrin joukkueet sijoittuivat neljänneksi. Lauantaina juostussa 4x800m viestissä juoksivat Katri Gauriloff, Saara Hakanen, Hertta Hankimaa ja Eveliina Määttänen. Loppuaika nelikolla oli 9.17,79

Sunnuntaina juostussa naisten 4x400m viestissä oli dramatiikkaa, kun joukkueemme pudotti kapulan kolmannessa vaihdossa. Tästä huolimatta KUY sijoittui neljänneksi ajalla 3.52,59. Eroa pronssimitaliin jäi noin kolme sekuntia. Ilman kapulan pudotusta joukkueemme olisi varasti taistellut mitaleista ja jopa mestaruudesta. Joukkueessa juoksivat Kerttu Latvala, Hertta Hankimaa, Katri Gauriloff ja Eveliina Määttänen. Suomenmestaruuden voitti Veitsiluodon Kisaveikot ajalla 3.47,76

KUY:n naiset esiintyivät SM-viesteissä kokonaisuudessa erittäin vahvasti ja vakuuttavasti. Tulevaisuudessa päästään varmasti nauttimaan lisää hyvästä viestimenestyksestä!

15-sarjalaiset lähellä finaalipaikkaa

Kymmenykset eivät olleet mustaturkoosien puolella 15-sarjan juoksuissa, kun sekä tyttöjen aitaviesti, että poikien pikaviestijoukkue sijoittuivat omissa alkuerissään yhdeksänneksi ja jäivät näin viimeisinä loppukilpailuiden ulkopuolelle. T-15 sarjan aitaviestijoukkueessa juoksivat Liina Tervo, Ida Cardona, Noora Sihvonen ja Ella-Maria Multala. Joukkueen loppuaika 4x80m aidoissa oli 50,82. P-15 sarjan 4x100m joukkueessa mukana olivat Rasmus Kujala, Otso Väyrynen, Sampo Väyrynen ja Daniel Keane. Poikien loppuaika oli 47,40.