Nuorten kisakausi käyntiin pm-otteluilla ja pm-junnuviesteillä

05.06.2018

Yleisurheilukausi on jo täydessä vauhdissa. Tähän mennessä on ehditty kisaamaan jo 9-15-vuotiaden pm-junnuottelut ja pm-junnuviestit. KUY:n nuoret urheilijat ovat onnistuneet metsästämään tukun mitaleja ja huipputuloksia molemmista kisoista. Pm-junnuottelut kisattiin 19.5 Janakkalassa ja pm-junnuviestit 26.5 Järvenpäässä.

Pm-junnuottelut Janakkalassa 19.5

KUY:n ottelujoukkueeseen mukaan oli ilmoittautunut 20 innokasta nuorta ottelijanalkua. Positiivista oli poikien suuri määrä, kun 20 osallistujasta 11 oli poikia.

Pojat onnistuivat myös laajalla rintamalla, kun ottelukisojen hopeamitaleita pääsivät juhlimaan P14 sarjassa Miro Heikkonen, P13 sarjassa Konsta Keijonen ja P10 sarjassa Jesse Kaipiainen. Miko Ojapelto täydensi P13 sarjan menestyksen pronssimitalillaan. P14 sarjassa Miro Heikkonen keräsi 1615 pistettä ja onnistui erinomaisesti hieman yllättäen erityisesti 1000 metrillä kellottaen uudeksi ennätyksekseen 3:36,80. P13 sarjan Konsta Keijonen keräsi erinomaiset pisteen 60m aitajuoksusta pysäyttämällä kellot aikaan 10,61. P10 sarjan hopeamitalisti Jesse Kaipiainen sen sijaan onnistui erinomaisesti kuulantyönnössä, työntäen 8,21.

Päivän ainoasta KUY:n mestaruudesta vastasi Mila Heikkonen, keräten T12-sarjan neliottelussa pisteet 1463. Saman sarjan Lumia Laakso nappasi ja Siru Huuskola täydensi KUY:n hienoa kokonaispanosta sijoittuen neljänneksi. Mila Heikkonen onnistui erityisesti pituushypyssä parannellen ennätystään lukemiin 4,55.

Pm-junnuotteluiden täydelliset tulokset löytyvät: TÄÄLTÄ

Pm-junnuviestit Järvenpäässä 26.5

Pm-junnuviestit kisattiin aurinkoisella Järvenpään urheilukentällä 26.5. Kotikisoihin KUY:lta pm-mitaleita lähti tavoittelemaan 23 joukkuetta.

P15 sarja KUY:n hallintaa

Pojat 15 sarjassa oli tänä vuonna harmittavan vähän joukkueita mukana. KUY oli kuitenkin saanut joukkueen kasattua kaikille matkoille ja tuloksena kolme piirinmestaruutta Keski-Uudellemaalle. Erityisen lupaavasti juoksi P15 4x100m joukkue, kun kellot pysähtyivät aikaan 49,51. Joukkueessa juoksivat Otso Väyrynen, Sampo Väyrynen, Daniel Keane ja Henri Ikonen. Mestaruuksia pääsivät juhlimaan myös 4x800m juoksijat joukkueella Jaakko Nyholm, Miro Heikkonen, Kalle Gauriloff ja Veeti Valli, sekä 4x80m aitajoukkue kokoonpanolla Otso Väyrynen, Sampo Väyrynen, Daniel Keane ja Miro Heikkonen.

Myös nuorempien sarjoissa saatiin poikien puolella menestystä, kun P9 sarjan 4x400metrin joukkueemme nappasi hopeamitalit. Hurjan taistelun jälkeen hopeamitali saavutettiin vain kahden sekunnin erolla ennen kolmanneksi tullutta Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden joukkuetta. Hopeajoukkueessa juoksivat Eemeli Makkonen, Elmeri Rantanen, Leo Laurikainen ja Julius Laakso.

Tytöt menestyivät laajalla rintamalla

Tytöt 15 sarja rohmusi myös pm-viestimitaleita kaikilta kisamatkoilta. Erityisen hienosti suoriutui 4x80m aitaviestijoukkueemme, joka nappasi piirinmestaruuden loistoajalla 51,15. Joukkueessa juoksivat Liina Tervo, Ella-Maria Multala, Vilma Mikkola ja Ida Cardona.

Lähes samalla joukkueella tuli myös loistotulos 4x100m juoksussa, kun KUY:n juoksijoiden kaulaan pujotettiin hopeamitalit. Erityisen ilahduttavaa oli vaihtojen sujuminen jo tässä vaiheessa kesää. Tytöt 15 4x100m joukkueessa juoksivat Ida Cardona, Liina Tervo, Sara Veijalainen ja Ella-Maria Multala. Viestin loppuaika oli 52,38

Hyviä henkilökohtaisia venymisiä nähtiin myös 4x800metrin juoksussa, kun T15 sarjan urheilijamme saavuttivat tältäkin matkalta hopeamitalit joukkueella Ida Cardona, Helmi Aho, Iida Haajanen ja Emmi Ronkainen. Ilahduttavaa oli, että kaikki tytöt juoksivat lähelle tai alle omien ennätystensä. Viestin loppuaika oli 11.03,85

Tytöt 13 sarjan viestijuoksijat suoriutuvat kisapäivästä myös erinomaisesti saavuttaen mitaleita kaikilta matkoilta. Erityisen hyvin 13-sarjan urheilijamme onnistuivat aitaviestissä, kun 4x60m aitojen hopeamitalit irtosivat tuloksella 45,24. Joukkueessa juoksivat Nelli Rosnell, Lumia Laakso, Mila Heikkonen.

Pronssiset mitalit tulivat niin 4x600m, kuin 4x100m juoksuista. Pikaviestijoukkueessa juoksivat Mila Heikkonen, Aino Risku, Evita Santala ja Siru Huuskola. Pitkän viestin joukkueessa kisasivat Aino Risku, Enni Rantala, Evita Santala ja Mila Heikkonen.

Huonosti eivät viestikisat sujuneet Tytöt 11 sarjan juoksijoiltakaan. Tuloksena hopeamitalit 4x50metrin ja 4x600metrin kisoista. 4x50m hopeajoukkueessa juoksivat Heta Rantanen, Fanny-Amanda Seppälä, Saana Kajander ja Henni Piirainen. 4x600m joukkueessa kisasivat Essi Korhonen, Fanny-Amanda Seppälä, Saana Kajander ja Henni Piirainen.

Kokonaisuudessaan KUY saavutti pm-junnuviesteistä 12 mitalia. Onittelut kaikille mitalisteilla ja kisoihin osallistuneille juoksijoille. Iso kiitos myös KUY:n toimitsijoille kilpailujen onnistuneista järjestelyistä.