Am-kisojen toinen kisapäivä toi reilusti menestystä

30.05.2018

Eteläisen alueen aluemestaruuskisojen toinen kisapäivä (29.5) Helsingin Eläintarhan kentällä oli KUY:n urheilijoille varsinainen menestys, kun urheilijamme nappasivat peräti 5 aluemestaruus kulta- ja kaksi hopeamitalia. Aluemestaruuskisojen kokonaismitalimäärä nousi siis yhteentoista.

Pikajuoksijat hyvässä kevätvireessä

Sanni Mahonen avasi kilpailukautensa 100 metrillä lupauksia herättävästi, kun kellot pysähtyivät lähes tyynessä kelissä juostussa naisten 100metrin finaalissa aikaan 12,18. Alkuerissä Sannin juoksu kulki vielä sadasosan kovempaa aikaan 12,17. Erinomaista KUY:n kokonaispanosta 100 metrillä täydensivät toiseksi sijoittunut 17-sarjan Kerttu Latvala ajalla 12,35 ja neljänneksi omalla ennätyksellään 12,56 juossut 19-sarjan Elina Kujala. Niin ikään omaa ennätystä paransi miesten 100metrillä juossut 15-sarjan Daniel Keane. Ensimmäistä 12 sekunnin alistusta päästiin juhlimaan reilusti, kun kellot pysähtyivät aikaan 11,80.

Naisten 400metrillä Eveliina Määttänen oli tyytyväinen omaan kisaansa. Eläintarhan kentällä 400 metriä kulki aikaan 55,78. Kisa aluemestaruudesta oli erittäin tiukka, kun Kenttäurheilijat-58 edustava Hilla Uusimäki oli tällä kertaa kahdeksan sadasosaa nopeampi.

Katri Gauriloff ja Jaakko Määttänen parantelivat ennätyksiä

Kuluneella halliokaudella kahta nuorten sm-hopeamitalia 800 metrillä ja 1500metrillä juhlimaan päässyt Katri Gauriloff jatkoi erinomaisia otteita aluemestaruuskisojen 1500metrin juoksussa. Tuliaisina Helsingistä mestaruus uudella ennätysajalla 4.38,64. Tulos alittaa reilusti myös Kalevan Kisojen minimirajan. Niin ikään kävelijämme Jaakko Määttänen paranteli omaa 10000metrin kävelyn rataennätystään, kun aluemestaruus irtosi aikaan 48,21,69.

Riku Kauppila ja Joonas Hyvärinen mestaruuksiin

Heittäjämme olivat erinomaisessa kevätvireessä, kun Riku Kauppila ja Joonas Hyvärinen nappasivat aluemestaruuskultamitalit. Riku Kauppila heitti tasaisen sarjan kiekkokisassa. Paras heitto kantoi 47,44, joka on samalla Rikun kauden paras tulos. Hyvää kiekkomenestystä täydensi Mika Loikkanen sijoittumalla kolmanneksi tuloksella 44,25. Keihäässä kauden avauskisan heittänyt Joonas Hyvärinen pääsi juhlimaan aluemestaruuskultaa tuloksella 65,37.