Am-kisojen ensimmäinen päivä toi KUY:lle kaksi mestaruutta

29.05.2018

Eteläisen alueen Aluemestaruuskisojen ensimmäinen kisapäivä (28.5) Helsingin Eläintarhan kentällä oli KUY:n urheilijoiden osalta onnistunut. Ensimmäisen kisapäivän saldona oli kaksi kulta- ja hopeamitalia, sekä tukku omia ennätyksiä ja kauden parhaita.

Saara Hakanen aluemestaruuteen tiukassa pituuskisassa

Saara Hakasen kauden ensimmäinen pituuskisa toi aluemestaruuden tuloksella 5,86. Kisa oli äärimmäisen tasainen ja mestaruus irtosi lopulta vain yhden sentin erolla toiseksi tulleeseen KU-58:n Anne-Mari Lehtiöön. Saaran viimeisen kierroksen hyppy oli silmämääräisesti jo erittäin lähellä kuuden metrin rajaa, mutta valitettavasti hyppy oli niukasti yliastuttu.

Eveliina Määttänen avasi kauden aluemestaruudella

Eveliina Määttänen avasi ulkoratakautensa nappaamalla suvereenisti 400m aitojen aluemestaruuden. Kauden ensimmäisen juoksun rytmit eivät aivan kantaneet loppuun asti ja soolojuoksun tulos oli lopulta 60.71. Eveliinan ennätys on viime syksynä Suomi-Ruotsi ottelussa juostu 58.07. Naisten 400m aidoissa mustaturkooseista mukana oli myös Ruusu Nurmi, joka juoksi uudeksi ennätyksekseen 1.09,68. Myös Ruusulla oli hieman hakemista aitarytmeissä juoksun loppupuolella. Kun kesäkausi etenee, molemmilta aitureilta on varmasti lupa odottaa parannuksia omiin tuloksiin.

Kerttu Latvala juoksi 17-sarjan kauden kärkituloksen

Kerttu Latvalan kauden ensimmäinen 200metrin kisastartti toi tulokseksi aluemestaruuskisojen neljännen sijan tuloksella 25,26, Tulos on samalla 17-sarjan kauden kotimainen kärkitulos. Kisa aluemestaruusmitaleista oli tiukkaa, kun kolmanneksi sijoittunut Espoon Tapioiden Saara Keskitalo kellotti ajan 25,01. Mestaruuden vei HKV:n Kira Kruuti ajalla 24,82.

Hertta Hankimaa ja Jere Vilenius ennätyksiin 800m metrillä, Niia Immonen lähenteli ennätystä

Hertta Hankimaa ja Jere Vilenius parantelivat omia 800metrin ennätyksiään ja nappasivat am-hopeamitalit. Hertan kasi kulki aikaan 2.18,32, kun taas Jere pysäytti kellot ajassa 1.58,32. Hyvää kevätvirettä esitti myös Niia Immonen heitettyään moukarissa vain neljän sentin päähän omasta ennätyksestään. Niian tulos aluemestaruusmittelöissä oli 53,67 ja sijoitus neljäs.