Mahonen ja Gauriloff kaksoismitalisteiksi

25.02.2018

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun nuoret urheilijat pysyivät mitalikannassa SM-hallien kolmantena kilpailupäivänä. Sanni Mahonen ja Katri Gauriloff juoksivat tuplahopeamitalisteiksi Kuortaneen hallissa, kun Mahonen pinkaisi N22-sarjan 200 metrillä hopealle ja Katri Gauriloff sai toisen hopeisen mitalin kaulaansa N19-sarjan 800 metrillä. Gauriloff jäi ajallaan 2.18,80 vain 13 sadasosaa mestaruudesta kultamitaliaikaan  1500 metrin tavoin juosseesta Maaningan Veera Mensosesta. Sanni Mahonen teki 200 metrin kilpailussa jälleen uuden oman ennätyksen, kellottaessaan ajan uudelle sekuntiluvulle 24,95. Taas lähti viisi sadasosaa enkasta pois. Hienoa venymistä hallikauden pääkilpailuissaan. Mestariksi juoks 60 metrin tavoin Äänekosken Aino Pulkkinen hienolla ajalla 24,30.

19-sarjan kakkosella KUY:n kolmikko Laura Luukkonen pysäytti kellot aikaan 27,41(16.), Ruusu Nurmi 28,88 SB(22.) ja Anni Luukkonen 20,28(24.).

KUY:n urheilijoiden menestysmahdollisuudet heikkenivät hiukan jo lauantaina, kun sunnuntain hyppyjen valmistavassa harjoituksessa Saara Hakanen loukkasi nilkkansa, ja joutui ennakkosuosikkina jäämään pois N19 korkeus- ja pituuskilpailuista. Pituuskilpailussa KUY:n Elina Kujala jäi niukasti finaalikierroksilta, hypättyään kolmannella hypyllään 547, mikä riitti kilpailun yhdeksänteen sijaan.

22-vuotiaiden kolmiloikkapaikalla Janina Pykäri hyppäsi halliennätyksensä 11,02, mikä riitti päivän SM-kilpailussa sijalle kuusi.

Latvala mitalisijojen tuntumassa

Lupaava sprintterijuoksija Kerttu latvala ei aivan päässyt mitalivauhtiin sunnuntaina. N17-sarjan pituuskilpailussa Latvala sai tuloksen 542, jolla irtosi kilpailussa viides tila. Samalla hiekkalaatikolla KUY:n Nea-Nora heiskanen leiskautti tuloksen 484, ollen kilpailun 17. 300 metrillä Latvala juoksi reilusti halliennätyksensä kellottaen ajan 41,99. Kilpailun voitti suvereenisti Kemin Olivia Bojang ajalla 40,53. Latvala jäi halliennätyksellään vain 82 sadasosaa pronssista, sijoittuen kohtuullisen kovatasoisessa ja tasaisessa mitalitaistelussa sijalle seitsemän.

Aiturit lähellä finaalipaikka

Pika-aiturit Jaakko Poutanen ja Arttu Saari ja Henrik Tapio juoksivat 60 metrin aidoissa kelpo kilpailun, mutta aivan finaalipaikkaan kenenkään juoksut eivät tällä kertaa riittäneet. Jaakko Poutanen juoksi uuden ennätysaikansa 17-sarjan 60 metrin aidoissa kellottaen ajan 8,56. Poutanen jäi finaalipaikasta vain 13 sadasosaa, joten aivan kelpo suoritus häneltä. Kokonaissijoitus hänelle yhdeksäs. Henrik Tapio juoksi ensimmäistä kertaa 17-vuotiaiden pika-aidat hallissa, ja ylitti maaliviivan ajassa 9,55. Tulos oikeutti sijalle 17. Arttu Saari olisi ennätysajallaan 8,49 lunastanut paikan 19-vuotiaiden pika-aitafinaaliin, mutta tänään aitojen ylittely vei hiukan helmikuun alun ennätysjuoksua enemmän aikaa, kellojen pysähtyessä aikaan 9.10. Lopullinen sijoitus hänelle aitakilpailussa oli yhdeksäs.

Mitalimittarilla menestys kohtuullisen hyvä

Kokonaisuudessaan nuorten SM-hallikilpailut sujuivat KUY:n urheilijoilta kohtuullisen hyvin. Kokonaissaldoksi  SM-mitaleilla mitattuna tuli kuusi mitalia, joista yksi kultainen Saara Hakasen tuomana. Harmittavasti hakanen loukkaantui treeneissä, eikä pystynyt kahta mitalilajiaan näissä kilpailuissa suorittamaan ollenkaan. Hienoja onnistumisia ja selvää kehitystä viime kesäkaudesta tekivät kaksi hopeamitalia saavuttaneet Sanni Mahonen ja Katri Gauriloff. Toivottavasti heidän harjoituskautensa jatkuu suunnitelmien mukaan ja terveenä, jolloin menestystä voidaan odottaa myös tulevana kesäkautena. Toivottavasti myös Saara Hakanen toipuu vammastaan, ja pääsee piakkoin hyvän treenin makuun kohti tulevaa kesän kilpailukautta. Onnistujaksi lasken myös Kerttu Latvalan ottet hallikaudella. Lupaava pikamenijämme on osoittanut kehityskelpoisuuttaan myös tämän hallikauden kilpailuissa. Ehkäpä hänen harjoittelunsa yhdeksi kehityskohdaksi voisi ajatella kestävyyspuolta, koskapa omasta mielestäni hänen menonsa 60 kympillä ja 200 sadalla metrillä on selkeästi vahvempaa kuin 300 sadalla metrillä, jonka lasken kuitenkin vielä pikamatkaksi.

Toki muutkin SM-hallikilpailuissa esiintyneet urheilijat ansaitsevat varmasti huomiota, tekihän moni mitalisijojen ulkopuolelle jäänyt urheilija kuitenkin kauden parhaitaan ja jopa ennätyksiään. Treenikausi siis jatkukoon hyvillä mielin ja harjoittelun intensiteettiä, määrää ja laatua kevättä kohti tiivistäen. Hyvin harjoitellen, erityisesti riittävästä huoltavan ja palauttavan harjoittelun määrästä huolta pitäen myös vammautumisia voidaan paremmin ennaltaehkäistä. ja sitä kautta valmistautua entistä paremmin tulevan kesäkauden kilpailuihin. Ja toki onhan hallikauttakin vielä jäljellä…..