Kolmen mitalin päivä Kuortaneella

24.02.2018

Toinen kilpailupäivä Kuortaneella nuorten SM-halleissa toi Keski-Uudenmaan Yleisuheilun nuorille kolme mitalisijaa sekä useita hyviä suorituksia. 19-vuotiaiden naisten 1500 metrillä Katri Gauriloff näytti juoksullaan, että kuluva harjoituskausi on tuonut selvää kehitystä juoksuvauhtiin. Gauriloff nipisti tammikuussa Pajulahdessa juoksemastaan halliennätyksestä lähes kolmetoista sekuntia ja kellotti hopeamitalijuoksussaan ajan 4.43,32. Aika on myös reilut kymmenen sekuntia viime kesäkauden parasta aikaa parempi, joten reilusti voi todeta, että kehitystä on talviharjoituskaudella tapahtunut. Voittoon 1500 metrillä pinkoi Maaningan Veera Mensonen reilun sekunnin nopeampana.

Mahonen ja Latvala myös mitaleilla

Hopeamitalin mustaturkooseista sai kaulaansa tämän päivän hallimittelöissä myös Sanni Mahonen, joka viiletti N22-sarjan 60 metrillä hopealle ajalla 7,63. Voittoon juoksi viikko sitten aikuisten SM-hallien pikapyrähdyksessä kolmanneksi sijoittunut Äänekosken Aino Pulkkinen, joka sai voittoajakseen tänään ajan 7,54. Mahonen juoksi viikko sitten samassa SM-kilpailussa viidenneksi ennätyksellään 7,60. Tänään siis juoksu kulki lähes samaan vauhtiin, ja mikä tärkeintä, mitalivauhtia. Myös Kerttu Latvala sai palkintokaappiinsa SM-mitalin pikapyrähdyksestään. Latvala juoksi N17-sarjan välierässä ennätyksekseen 7,76 ja finaalissa kaksi sadasosaa hitaammin, mutta silti pronssipallille oikeuttavaan aikaan. Voittoon Latvalan kilpailussa juoksi Raision Johanna Kylmänen ajalla 7,61.

Neljännesmailerit oppia hakemassa

19-vuotiaiden naisten nelkun juoksussa KUY:n nelikko supistui jo ennen kilpailua kolmikoksi, kun seuran urheilijoista parhaalla tilastoajalla kilpailuihin lähtenyt Hertta Hankimaa sairastui, eikä voinut osallistua kilpailuun. Juoksussa mukana ollut kolmikko Laura Luukkonen, Ruusu Nurmi ja Anni Luukkonen ovat vasta ”opettelemassa” sitä kovuutta, jota 400 metrin juoksu vaatii. Heille kaikille hallinelkku oli myös ensimmäinen juoksu tuolla matkalla halliradalla. Siihen nähden kolmikko onnistui omaan tasoonsa nähden aivan hyvin. Laura Luukkonen juoksi ajan 61,94, millä sijoittui kahdeksanneksi. Ruusu nurmi oli 11. ajalla 64,14 ja Anni Luukkonen 12. ajalla 66,43.

3-loikassa Heiskanen normitulokseen

Nuorimpien naisten kolmiloikkapaikalla mustaturkooseja edusti Nea-Nora Heiskanen, joka loikki tasaisen varmasti kaikilla kolmella hypyllään hiukan alle 11 metrin loikkia. Kahdella hypyllä mittanauha venyi samaan mittaan 10,85. Tulos oli lähellä hallikauden parasta ja riitti kilpailussa sijalle 15. Kolmelle finaalikierrokselle olisi vaadittu hiukan yli 11 metrin tulos.

Sunnuntaina taas mitaliodotuksia

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin ennakkoon parhaimmat mitalisaumat ovat Saara Hakasella 18-sarjan pituudessa ja korkeudessa. Samassa pituuskilpailussa ennätyksensä kimppuun käy myös Elina Kujala. Hiekkalaatikolla mittaa venyttää myös N22-sarjan Janina Pykäri, joka tavoittelee hyvää tulosta ja myös menestystä. Saman sarjan kakkosella Sanni Mahonen kirmaa mitalitavoittein. Nuorimpien naisten mitalijahtiin lähtee Kerttu Latvala 300 metrillä ja pituushypyssä. Pituuslaatikon taikaa tavoittelee myös Nea-Nora Heiskanen. Nuorimpien miesten sarjassa pika-aidoissa aitoja nuolevat Jaakko Poutanen ja Henrik Tapio. Tapio pomppaa myös toivottavasti korkeilla kannattimilla olevan riman yli korkeuspaikalla. M19 sarjan pika-aitojen finaalipaikkaa hakee Arttu Saari, jolla siihen lienee oiva mahdollisuus. N19-sarjan tämän päivän nelkun juoksijat Luukkosten sisarukset Anni ja Laura sekä Ruusu Nurmi yrittävät saada vauhtia lisää puolta lyhyemmällä matkalla ja mitalijahtiin 800 metrillä lähtee tämän päivän mitalistimme Katri Gauriloff.