pm-junnukisat nostivat KUY:n nuorisotoimintakilpailun sijalle kuusi

23.08.2017

Uudyn 9-15-vuotiaiden pm-kilpailut käytiin Vihdissä 19.-20.8. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun mustaturkoosit kirjasivat itselleen lähes 200 lajisuoritusta viikonlopun aikana. Menestystä ja mitaleitakin saatiin mukavanlaisesti. Piirinmestaruusmitaleita seuralle kertyi hienot 55 kappaletta. Tämä nosti KUY:n valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa sijalle kuusi.

14-15-sarjasta monipuolisesti mestareita

14-15-vuotiaiden sarjoissa piirinmestaruuksia päästiin juhlimaan kuudessa lajissa. Yksi kisojen suurimmista mitalirohmuista oli Henrik Tapio, joka nappasi piirinmestaruudet niin 100m kuin 300m aitajuoksuissa. 300 metrillä Henrikin askelrytmit osuivat hyvin kohdalleen ja Henrikin ennätys kirjataan nyt lukemiin 43,81. Aitojen lisäksi Henrik pääsi juhlimaan mitaleita vielä pituudessa, korkeudessa sekä 300 ja 100 metrin juoksuissa. T14-sarjassa piirinmestaruuden voittivat Hanna-Maija Siltanen 800 metrillä ja Ella-Maria Multala kiekonheitossa. Kaikki edellämainitut urheilijat ovat lähdössä kisaamaan T14-15-vuotiaiden sm-kisoihin Raaseporiin ensi viikonloppuna 25.-27.8. Poikien puolelta piirinmestaruutta pääsivät lisäksi juhlimaan myös Daniel Keane P14 100metrin juoksussa sekä Jaakko Nyholm P14 2000 metrillä.

12-13-sarjalaiset mitalirohmuina

Erityisesti KUY:n 13-sarjan urheilijat kunnostautuivat varsinaisina mitalirohmuina. Tämän sarjan urheilijat keräsivät peräti 18 piirinmestaruusmitalia. Kolmoismestariksi itsensä juoksi ja hyppäsi tällä kertaa Sampo Väyrynen, joka vei niin 200 metrin, 60m aitojen kuin pituushypyn mestaruudet. 200 metrillä syntyi muuten hieno uusi ennätys 26,52. Tyttöjen puolella kaksoismestariksi itsensä juoksi T13 sarjan Nora Koskela-Koivisto. Nora voitti piirinmestaruuden niin 200 metrillä sekä 60m aitajuoksussa. 200 metrillä Nora juoksi uudeksi ennästykseksi 28,88.

11- ja 9 sarjalaisilla hyvää kisahenkeä ja ennätyksiä

Hienosti pärjäsivät myös KUY:n 9 ja 11 sarjalaiset. KUY:n ohjaajat olivat Piia Jäntin johdolla auttamassa ja kannustamassa lapsia huippusuorituksiin. Iso kiitos kaikille kisoissa mukana olleille ohjaajille. Saatiin nuorempien sarjoista kiitettävästi myös mitaleita. Erityisen hienosti sujui T11 sarjan korkeushyppy, kun Mila Heikkonen vei mestaruuden tuloksella 130 ja Lumia Laakso ponnisti pronssille tuloksella 125. Molemmat tytöt tekivät uudet ennätykset. Lisäksi Mila nappasi piirinmestaruuden 1000m kävelystä ja Lumia keihäänheitosta. Myös T10 sarjassa Heta Rantanen pääsi juhlimaan tuplamestaruutta, kun hän voitti 60m aitajuoksun tuloksella 11,32 ja korkeushypyn tuloksella 121, molemmissa lajiessa Heta teki myös uudet hienot ennätykset.

Onnittelut kaikille kisoihin osallistuneille KUY:n urheilijoille ja iso kiitos ohjaajille ja valmentajille mukana olosta!

Pm-kisoihin osallistuminen on seuralle tärkeää, koska jokainen osallistuja kasvattaa seuran pistesaldoa valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa. Tällä hetkellä KUY on nuorisotoimintakilpailussa sijalla kuusi. Nuorisotoimintakilpailun pistetilanteen löydät TÄÄLTÄ