Hakanen ja Mahonen mukana pohjoismaisissa mestaruuskisoissa

23.08.2017

Pohjaismaiden 19-vuotiaiden mestaruuskilpailut ja nelimaaottelu järjestettiin 19.-20.8. Ruotsin Uumajassa. Suomen maajoukkueen mukana kisasivat myös Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Saara Hakanen 3-loikassa ja pituushypyssä sekä Sanni Mahonen 100 metrillä ja 4x100 metrin viestissä. Mukana kisassa oli urheilijoita Suomen joukkueen lisäksi Ruotsista, Norjasta, sekä Islannin ja Tanskan yhdistelmäjoukkueesta.

Hakanen hallitsi loikkapaikalla

Tänä kesänä ulkorataennätyksensä 12,93 19-vuotiaiden EM-kisoissa loikkinut ja yhdeksänneksi sijoittunut Saara Hakanen hallitsi tapahtumia myös pohjoismaisissa mestaruuskisoissa. Tällä kertaa mestaruus irtosi tuloksella 12,68, joka syntyi kolmannella kierroksella. Tiukan vastuksen tarjosi toiseksi sijoittunut Ruotsin Emelie Nyman Wänseth loikkimalla kauden parhaansa 12,54. Suomen joukkueen hyvää loikkapanosta täydensi Ada Koistinen sijoittumalla neljänneksi tuloksella 12,29.

Pituushypyssä kilpailun aikana puhalsi erittäin kova ja vaihteleva myötuuli, mikä aiheutti haasteita urheilijoiden askelmerkkien suhteen. Saaran pisin hyppy kilpailussa kantoi 5.69. Hypyn aikana puhalsi peräti 5.5 metrin myötätuuli. Kokonaiskilpailussa Saara sijoittui viidenneksi.

Mahonen kauden parhaaseensa 100 metrillä

Sanni Mahonen onnistui erinomaisesti naisten 100 metrillä. Sanni kellotti kauden parhaansa 11.98 ja sijoittui koko kilpailun viidenneksi. Kilpailun voitti Norjan Ingvild Meinseth tuloksella 11.72. Juoksun aikana myötätuulta mitattiin +0,5 metriä sekunnissa. Sanni juoksi myös naisten 4x100 metrin viestissä toisen osuuden. Suomen joukkue sijoittui tiukan kilpailun päätteeksi kolmanneksi ajalla 46.61. Voiton vei tälläkin pikamatkalla Norja ajalla 46.61

Kokonaiskulpailussa Suomen naisjuniorit ottivat ylivoimaisen voito. Eroa toiseksi tulleeseen Norjan joukkueeseen kertyi lopulta 25 pistettä. Suomen voittopisteet olivat 201, toiseksi sijoittunut Norja keräsi pisteitä 176,5, Ruotsin ollessa kolmas 164 pisteellä.