KUY seuracup piirikisan voittoon huippupistein

10.08.2017

Seuracupin Uudenmaan toinen piiriosakilpailu käytiin Janakkalassa 9.8. Keski-Uudenmaan Yleisurheilun joukkue nappasi kilpailun voiton huippupistein 14885 ja selvitti tiensä valtakunnalliseen Seuracup finaaliin. Kahden osakilpailun yhteispistemäärä oli 29049. Tulos on kautta aikain KUY:n paras pistemäärä Seuracupin historiassa. Seuracupin valtakunnallisessa rankingissa KUY sijoittui kuudenneksi. Joukkueen vahvuus oli tällä kertaa erityisesti tasaisuus. Jokaiseen lajiin oltiin saatu hyvät edustajat mukaan.

17-sarjassa pisterohmuja 800 metrillä ja keihäässä

Erityisesti 17-sarjan 800 metrin juoksijat tekivät kovaa tulosta tuoden mukavasti pisteitä joukkueelle. Aatu Komulainen paineli 800metrillä uuden ennätyksensä 2.11,48. Hertta Hankimaa taasen juoksi naisten kisassa aikaan 2.22,75 napaten koko kilpailun voiton. Eerika Salomäki täydensi naisten puolella hyvää 800 metrin menestystä juoksemalla ennätyksensä 2.25,81 ja sijoittumalla kokonaiskilpailussa kolmanneksi.

Heittopuolella keihäänheittäjämme onnistuivat myös erinomaisesti. 15-sarjassa pääsääntöisesti kilpaileva Jere Nyfors teki hyvää tulosta 17-sarjan kisassa heittämällä 700 gramman keihästä tulokseen 49,92 sijoittuen kokonaiskilpailun kolmanneksi. Niin ikään ylipainoisella välineellä joutui heittämään normaalisti 13-sarjassa kilpaileva Siiri Nikula, joka kaikesta huolimatta onnistui erinomaisesti heittäen 500gramman keihäällä ennätyksekseen 30,96.

15-sarjan aitajuoksijat onnistuivat

Suurimman pistesaaliin KUY:n joukkueelle keräsi Henrik Tapio P15 100 metrin aitajuoksusta. Henrik paineli kilpailun voittoon uudella komealla ennätyksellään 14,95. Niin ikään tyttöjen puolella Nelli Järvinen paranteli 80m aitojen ennätystään lukemiin 12,47, sijoittuen kilpailussa toiseksi. Molempien pikajuoksijalupausten valmennuksesta vastaa Marjut Väänänen.

15-sarjan urheilijoista erityisen hyvin pisteitä onnistui keräämään Laura Kankkunen kävellen 1000 metriä aikaan 4.27,46. Laura nappasi samalla koko kävelykilpailun voiton. Tämän lisäksi Laura urakoi vielä moukarissa ja 4x800metrin viestissä.

13 ja 11-sarjalaiset tasaisen vahvoja

13 ja 11-sarjamme urheilijat menestyivät laajalla rintamalla ja jokaisessa lajissa urheilijamme sijoittuivat vähintään kolmen parhaan joukkoon. 13-sarjassa aitajuoksusta kerättiin suurimmat pistesaaliit, kun Sampo Väyrynen hurjasteli 60m aidat aikaan 9,67 ja Liina Tervo samaisen matkan aikaan 9,74. Lajivoittoihin ylsivät myös Jaakko Salomäki pituudessa tuloksella 4.50, Nora Koskela-Koivisto 200 metrillä tuloksella 29,04 ja Kalle Gauriloff 1000 metrin kävelyssä ajalla 5.34,17

11-sarjassa suurimman pistesaaliin keräsi niin ikään 60m aidoista Lumia Laakso ajalla 11.15. Erityisen hyvin onnistui myös Mila Heikkonen napaten korkeushypyn voiton tuloksella 127 sekä 1000m kävelyn voiton tuloksella 5.24,02. Lisäksi Mila ankkuroi vielä 4x600metrin viestijoukkueessa.

Viestijuoksut huipensivat kisat

Seuracupin piirikisa huipentui jälleen pitkiin viesteihin, missä ensimmäisen ja kolmannen osauuden juoksivat poika ja toisen ja neljännen osuuden tyttö. Ensimmäisenä radalle pääsivät 15 sarjalaiset 4x800m viestissä. Joukkueemme Aron Pyssysalo, Hanna-Maija Siltanen, Elias Risku ja Laura Kankkunen sijoittui Janakkalan Janan jälkeen toiseksi ajalla 10.17,88.

Seuracup viestivoittoa päästiin juhlimaan 13-sarjan 4x600metrin kisassa kun joukkueemme Jaakko Salomäki, Ida Cardona, Miko Ojapelto ja Nora Koskela-Koivisto selvittivät matkan aikaan 7.40,53. Kovan vastuksen tarjosi Riihimäen Kisko. Joukkueemme ankkuri Nora Koskela-Koivisto juoksi kuitenkin taktisesti viisaasti ja kesti Riihimäen Kiskon Elisa Alastalon hurjan loppuvedon. Eroa joukkueiden välille jäi lopulta kuusi sekuntia.

Koko kilpailut huipentuivat 11-sarjan 4x600metrin viestiin. Joukkueemme Rasmus Kortesoja, Helmi Cardona, Alex Brofeldt ja Mila Heikkonen jatkoivat hyviä viestijuoksusorituksia sijoittumalla kolmanneksi ajalla 8.30,93.

Kokonaiskilpailussa Keski-Uudenmaan Yleisurheilu keräsi Seuracup alkukilpailuiden jälkeen pisteitä 29049. Tällä tuloksella mennään varmasti 16-joukkueen Seuracup finaaliin, joka kisataan Espoossa 2.9. Finaalissa jokainen seura voi nimetä yhden osallistujan per laji. Tällä kertaa pisteitä jaetaan sijoitusten mukaan. Viime vuonna KUY sijoittui seuracup finaalissa yhdeksänneksi. Seuracup finaalijoukkue julkaistaan Nuorisokansallisten jälkeen viikolla 33.

Seuramme nuorisourheilu on hyvässä nosteessa ja iso kiitos tästä kuuluu erityisesti seuramme ohjaajille ja valmentajille. Ryhmissämme tarjotaan laadukasta valmennusta, mikä näkyy menestymisenä Seuracup kilpailuissa. Toivottavasti kaikki valmentajat, ohjaajat ja urheilijat jatkavat työntekoa samalla innolla kuin tähänkin asti, niin pääsemme nauttimaan Seuracup menestyksestä myös tulevaisuudessa. Ja niin tärkeimpänä menestyksen mahdollistajana ovat varmasti myös joukkueen hyvä yhteishenki, kannustus, kannatuslaulut ja kasvomaalit. Oli hienoa seurata joukkueemme yhteishenkeä ja urheilijoiden toimintaa yhdessä kisapaikalla. Jatketaanhan samaan malliin!