Kalevan Kisat kisaraportti

06.08.2017

Kalevan kisat järjestettiin 20.-23.7 Seinäjoella. Kalevan Kisoihin mustaturkooseja lähti tänä vuonna mukaan 5 urheilijaa. Kisoihin vuonna 2017 tiensä selvittivät Eveliina Määttänen 400m ja 400m aidat, Niina Kelo kuula ja kiekko, Milla Kelo 7-ottelu, Niia Immonen moukari ja Ville-Veikko Hanninen 10-ottelu.

Eveliina Määttänen hopealle 400m aitajuoksussa

Kalevan Kisojen menestynein urheilijamme vuonna 2017 oli jälleen Eveliina Määttänen. Eve saavutti hopeaa 400m aidoissa tuloksella 59,48. Urheilijan itsensä mukaan juoksu ei tällä kertaa osunut ollenkaan nappiin, mutta kaikesta huolimatta hän taisteli itsensä hopealle vain sadasosan erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Emma Koistiseen. Mestaruuden vei HIK:n Jonna Berghem ajalla 58.05.Eveliina Määttänen saavutti lisäksi neljännen sijan sileän 400 metrin juoksussa ajalla 56.08. Urheilija itse ei ollut tyytyväinen neljänteen sijaan, mutta seuralle se toi arvokkaita Kalevan Malja pisteitä.

Itsensä pistesijoille nosti myös 10-ottelussa Ville-Veikko Hanninen sijoittumalla miesten kymmenottelussa seitsemänneksi pistein 6479. V-V ei aivan pystynyt toistamaan Kuortaneella moniotteluiden maaottelussa tekemäänsä ennätyspistesarjaa 6711, mutta otteli kuitenkin kautta aikojen toiseksi parhaat pisteensä. V-V urakkaa varjosti pieni kyynerpäävamma, joka söi metrejä erityisesti keihäänheitosta. Myöskin juoksuradalla 400 metriä ja 1500 metriä menivät huomattavasti ennätyssarjaa heikommin. Erityisen hyvin V-V onnistui Kalevan kisojen 100 metrillä kellottaen tosin reiluun myötätuuleen 11.33. Myös 110metrin aidoissa V-V pääsi juhlimaan uutta ennätystä. Hänen uudet ennätyslukemat aidoissa kirjataan lukemiin 15,98. Tulos syntyi mukavaan +1,3 metrin myötäiseen. Tämä oli myös V-V:n ensimmäinen 16 sekunnin alitus urallaan.

Niina Kelo venyi kuulassa ja kiekossa

Arvokkaita Kalevan Malja pisteitä toi myös Niina Kelo kuulasta ja kiekosta. Molemmissa lajeissa Niina selvitti itsensä finaaliin ja kahdeksan parhaan joukkoon. Helpolla finaalipaikat ja pisteet eivät tulleet sillä, Niina sijoittui molempien lajien karsinnoissa kymmenenneksi, kun finaaliin otettiin karsinnan kymmenen parasta urheilijaa. Kuulassa finaalipaikka irtosi 13.57 kantaneella työnnöllä. Finaalissa Niina työnsikin sitten kauden parhaansa 13.95 mistä palkintona kahdeksas sija. Kiekossa finaalipaikkaan vaadittiin 44.97 kantanut heitto. Jälleen kerran Niina onnistui venymään finaalissa ja nappasi seitsemännen sijan 46,34 kantaneella heitolla.

Milla Kelo urakoi naisten seitsenottelussa keräten pisteitä 3764. Millan tavoite oli selvittää ottelu kunnailla läpi ja sen hän totisesti tekikin. Nämä olivat muuten Millalle uran 23. Kalevan Kisat. Kunnioitettava saavutus ja toivottavasti Millan putki jatkuu myös ensi vuonna. Kalevan Kisoissa mustaturkooseja edusti myös Niia Immonen naisten moukarissa. Niia heitti karsinnassa tulokseksi 52.27 sijoittuen neljänneksitoista. Toivottavasti 21 vuotiaan keravalaisen moukarinheittäjän Kalevan kisaputki venyy vielä myös mahdollisimman pitkäksi.