Aluemestaruuskisojen 2. kilpailupäivä toi menestystä KUY:lle

14.07.2017

Eteläisen alueen aluemestaruuskisojen toinen kilpailupäivä kisattiin torstaina 13.7 Vihdissä. Sateisesta säästä huolimatta KUY:n urheilijoita oli lähtenyt varsin kiitettävä määrä kisaamaa aluemestaruusmitaleista.

Parhaimmat suoritukset miehissä nähtiin keihäspaikalla, kun Joonas Hyvärinen otti aluemestaruuskultaa tuloksella 64,73. Parhaimmillaan Joonas on tällä kaudella heittänyt miesten 800 gramman keihästä lukemiin 65.54, millä sijoitutaan 22-vuotiaiden suomentilastossa sijalle 10. Joonas on heittänyt läpi kesän varsin tasaisesti, eikä ole jäänyt kovin kauas viime kesänä heittämästä ennätyksestään 66,72. Ehkäpä se ”pitkä kaari” odottelee viime talven keihään Talvimestaruuskisojen voittajaa elokuun alussa järjestettävissä 22-vuotiaiden Sm-kilpailuissa.

Aluemestaruusmitaleita pääsi juhlimaan myös Kalevan Kisoihin valmistautumassa oleva 10-ottelija Ville-Veikko Hanninen. V-V nappasi hopeaa 110m aidoista tuloksella 16,52 ja pronssia seipäästä tuloksella 3,80. V-V sijoittuu miesten 10-ottelun vuoden 2017 Suomen tilastossa sijalle 5, tänä kesänä tehdyllä ennätyksellään 6711.

Miesten hyvää kokonaispanosta täydensi vielä Jere Vilenius juoksemalla 1500 metrillä uudeksi ennätyksekseen 4.14,41 ja sijoittumalla koko kisan kolmanneksi.

Naisten puolella väkevintä kyytiä mentiin juoksuradalla, missä Hertta Hankimaa hurjasteli uudeksi 400 metrin ennätyksekseen 59,71. Kotiin tuliaisina pääasiassa N17 sarjassa kisaavalle juoksijalle hopeamitali. Ilahduttavaa oli, että naisten 400 metrin kisaan osallistui peräti 5 KUY:n juoksijaa. Tämä lupaa hyvää tulevien vuosien sm-viestein 4x400metrin kisoja ajatellen.

Aluemestaruusmitaleita saatiin vielä heittopaikoilta, kun Milla Kelo sijoittui kiekossa kolmanneksi tuloksella 40,22 ja Amanda Räty niin ikään kolmanneksi keihäässä tuloksella 41,63.

Aluemestaruuskisojen toisen kilpailupäivän tulokset löytyvät kokonaisuudessaan TÄÄLTÄ