SM-viestit 2017 - kisakuulumiset

11.07.2017

Sm-viestit kilpailtiin 8.-9.7 Tampereella. Mustaturkooseja joukkueita matkaan starttasi 12 kappaletta. Mitalitili jäi tänä vuonna joukkueiltamme avaamatta, mutta pistesijoja ja hienoja suorituksia nähtiin senkin edestä.

Pikaviesteissä jännitystä vaihdoissa ja lähdöissä

Parhaimmasta pikaviestisuorituksesta vastasivat N19 sarjan 4x100 metrin juoksijat Laura Luukkonen, Sanni Mahonen, Rosanna Rajulin ja Saara Hakanen sijoittumalla loppukilpailussa viidenneksi ajalla 48,88. Draamalta ei tässäkään kilpailussa vältytty, kun joukkue ensin hylättiin alkuerissä varaslähdön takia. Laura Luukkosen sanottua pari valittua sanaa kilpailun lähettäjälle myönnettiin joukkueelle uusintajuoksun mahdollisuus. Naiset kellottivatkin soolojuoksuna alkuerien kuudenneksi nopeimman ajan 48,88 ja varmistivat finaalipaikan. Finaalissa sijoitus koheni vielä pykälällä, kelpo suoritus ykkösradalla juostuna.

Kovin odotuksin pikaviestiin lähteneet N17 sarjan juoksijat joutuivat pettymään heti alkuerissä, kun ykkösjoukkueemme ensimmäinen vaihto epäonnistui ja tuloksena oli hylkäys. Kakkosjoukkueemme sen sijaan toi kapulan varmasti maaliin kellottaen ajan 52,61. Joukkueessa juoksivat Sara Niemi, Nea-Nora Heiskanen, Anni Luukkonen ja Eerika Salomäki.

15-sarjalaisista Tampereella lauantaina esiintyivät poikien ja tyttöjen 4x100 metrin joukkueet, lisäksi tytöt olivat vielä mukana 4x80m aitaviestissä. Mukana oli myös sm-kisojen ensikertalaisina Ella-Maria Multala, Aada Palola, Nora Koskela-Koivisto ja Joel Kuosmanen.

Sm-kisojen ensimmäinen mustaturkoosi laji oli 4x80m aidat, missä tuloksena tytöille oman alkuerän kakkostila ajalla 54,01. Kokonaiskilpailussa tämä riitti sijaan 17. Aivan nappiin juoksu ei joukkueelta Aada Palola, Ella-Maria Multala, Nora Koskela-Koivisto, Nelli Järvinen mennyt, sillä kauden parhaasta ajasta jäätiin vajaa sekuntti. Sen sijaan 4x100 metrillä 15-sarjalaiset pitivät reilusti kauden parasta vauhtiaan ajalla 52,36. Napaten sijan 22, joukkueita oli mukana yhteensä 64. Joukkueessa juoksivat Nora Koskela-Koivisto, Nelli Järvinen, Karoliina Isomäki ja Ella-Maria Multala.

Pokien puolellakaan finaalipaikoista ei vielä päästy kilpailemaan, mutta tästäkin lajista kertyi arvokasta sm-kisakokemusta osallistujille. P15 4x100m joukkueessa juoksivat Tuomas Risku, Miro Moisio, Joel Kuosmanen ja Sampo Väyrynen, juosten alkuerissä 51,33.

Pitkissä viesteissä pistesijoja

Lauantai iltapäivänä vuorossa olivat vielä 800m viestit. KUY joukkue oli mukana N19 ja N17 sarjan viesteissä 3x800m matkalla. Molemmat ikäluokat suoriutuivat urakasta tasaisen varmasti.

N17 sarjalaiset lähtivät puolustamaan viime vuoden viidettä sijaansa hieman muuttuneella kokoonpanolla. Joukkueemme Anni Luukkonen, Meeri Manninen ja Hertta Hankimaa suoriutuivat urakastaan varsin kelvollisesti tuoden kapulan maaliin kuudentena ajalla 7.35,00. Erityisen hienon osuuden juoksi joukkueen ankkuri Hertta Hankimaa kellottaen osuusajaksi 2.24,0 ja varmistaen KUY:lle kuudennen tilan ja yhden Kalevan Malja pisteen.

N 19 3x800 metrin joukkueemme Laura Luukkonen, Ruusu Nurmi ja Katri Gauriloff juoksivat myös kelpo viestin sijoittuen seitsemänneksi ajalla 7.25,89. Kovinta vauhtia piti joukkueen ankkuri Katri Gauriloff kellottaen omaksi osuusajaksi 2.23,0 ja käyden samalla tiukan loppukiritaiston IKFalken Eveliina Karlssonin kanssa. Katri vei tällä kertaa voiton puolen sekunnin turvin. Kalevan malja pisteet jäivät tällä kertaa noin seitsemän sekunnin päähän.

Sunnuntaina pistesijaputkelle jatkoa

Sunnuntain kovimmasta suorituksesta vastasivat N17 sarjan 4x300metrin juoksijat napaten finaalipaikan alkuerien kovimmalla ajalla ja sijoittuen lopulta finaalin viidenneksi. Joukkueemme Kerttu Latvala, Meeri Manninen, Hertta Hankimaa, Elina Kujala joutui venymään toden teolla heti alkueristä lähtien, sillä finaaliin otettiin alkuerien (5kpl) voittajat ja kolme joukkuetta aikojen perusteella. Tytöt olivat joutuneet kovaan alkuerään ja sijoittuvatkin ensin oman eränsä kakkoseksi huippuajalla 2.48,07. Lopulta erän voittanut HKV:n joukkue hylättiin ratarikon takia ja näin tytöille aukesi suoraan tie finaaliin. Joukkueen juoksujärjestystä ja kokoonpanoa hieman muutettiin ennen finaalia, jotta saataisiin tuoreita voimia radalle. Joukkueemme Kerttu Latvala, Anni Luukkonen, Elina Kujala, Hertta Hankimaa eivät aivan onnistuneet toistamaan alkuerien hurmosjuoksuaan ja lopulta tuloksena oli finaalin viides sija ajalla 2.49,09. Mitaliin olisi vaadittu noin kaksi sekuntia kovempi aika. Joka tapauksessa vahva suoritus koko N17 sarjan joukkueelta ja oli erinomaista huomata, että viime vuoden neljäs sija sai nyt jatkoksi viidennen sijan. Näyttää siltä, että ratakierroksen viestin tulevaisuus on turvattu Keski-Uudellamaalla.

Naiset 19 4x400metrin viestijoukkueemme onnistui myös erinomaisesti. Joukkueemme Laura Luukkonen, Ruusu Nurmi, Saara Hakanen, Katri Gauriloff nappasivat kuudennen sijan ajalla 4.00,63. Kaikki joukkueen jäsenet vetivät tasaiset osuudet. Mitaliin olisi vaadittu reilusti alle neljän minuutin painuva aika. Kaikki joukkueen juoksijat kisaavat samassa sarjassa myös ensi vuonna. Päästäisiinköhän Mikkelissä nauttimaan mitalikahveista myös ratakierroksen viestissä?

Naisten joukkueemme lähti puolustamaan viime vuoden pronssimitaliaan 4x400 metrin viestissä ja hakemaan erityisesti hyvää valmistavaa kilpailua nuorten EM-kisojen 400 metrin aitoihin ensi viikonloppuna matkaavalle Eveliina Määttäselle. Aivan viime vuoden lentoon ei joukkue yltänyt, mutta Eveliina sai juostua erinomaisen 400 metrin osuuden kellottaen noin 53 sekunnin ratakierroksen. Joukkueemme Hanna Liukka, Eveliina Määttänen, Milla Kelo, Nelly Roukala juoksivat ajan 4.03,20, mikä riitti lopulta sijaan 14.

Sunnuntaina Sm-viesteissä KUY:n värejä esiintyi vielä N17 4x100m aitaviestissä ja T15 4x800 metrillä. Molemmat joukkueet selvittivät viestit kunnialla läpi. N17 4x100metrin aitaviestissä joukkueemme Eerika Salomäki, Sara Niemi, Nea-Nora Heiskanen, Meeri Manninen nappasivat viidennen sijan ajalla 64,72. T15 4x800metrin juoksijat Hanna-Maija Siltanen, Laura Kankkunen, Helmi Aho ja Nora Koskela-Koivisto  juoksivat matkan aikaan 10.39,71, mikä vei tytöt sijalle 21. Joukkueessa oli peräti kolme sm-kisojen ensikertalaista mukana. Tosin Nora oli kisannut jo edeltävänä päivänä. Ensimmäisen kerran KUY:n edustusasun sm-tasolla ylleen pääsivät siis pukemaan Hanna-Maija Siltanen ja Helmi Aho. Laura Kankkunen  ja Hanna-Maija Siltanen kellottivat kovat osuusajat 800 metrin viestissä. Molemmat alittivat epävirallisen kellotuksen mukaan 2.34,0. Erityisesti Laura onnistui nostamaan joukkueemme sijoitusta reilusti oman osuutensa aikana.

Kokonaisuudessa joukkueemme suoriutuivat hyvin omalla tasollaan sm-viesteistä. Ensi vuonna sm-viestit kisataan syyskuussa Mikkelissä. Joukkueiltamme voitaneen odottaa vähintään yhtä kovia suorituksia kuin tänä vuonna. Toiveissa on, että palaisimme myös jälleen mitalikantaan. Kaiken mennessä nappiin erityisesti N19 sarjalta voidaan odottaa hyviä suorituksia jälleen ensi vuonna.