Mallorcan matkalla koettua

Maanantai 18.4.2016 klo 12:39


KUY:n Mallorcan leirillä koitti tänään ensimmäinen harjoituksista vapaa päivä. Tilanteen huomasi jo siitä, kun itse menin normaalin aamurituaalini jälkeen normiaikaan aamupalalle, ei siellä näkynyt vielä ketään muita leiriläisiämme. Kenelläkään ei ollut tarve tulla heti tarjoilun alkaessa aamupalalle, kun harjoitusajat eivät määrittäneet aterioinnin aikataulutusta. Itselläni aamu ei poikennut edellisistä, vaan auringonnousun aikaan rantaan hölkkä-kävelemään 30-60 minuutin ajaksi, sitten suihkuun ja täyttämään vatsa maittavalla aamupalalla. Tai poikkesi aamu hiukan edellisistä. En nähnyt auringonnousua, koska paksu pilvikerros peitti taivaanrannan. Nyt tätä kirjoitettaessa aurinko tosin jo hiukan pilkistelee tummien pilvien välistä. Saattaapa tästäkin päivästä tulla auringonpaisteinen päivä.

Sää suosinut

Mallorcan keväinen sää on tähän asti suosinut leiriämme. Kaikkina neljänä harjoituspäivänä aurinko on porottanut lähes pilvettömältä taivaalta. Lämpötila on keikkunut arvioni mukaan 20-25 asteen välimaastossa. Tuuli on kuitenkin joinakin hetkinä ollut puuskaista ja melko voimakastakin. Harjoittelua sään olomuodot eivät ole häirinneet. On voitu harjoitella sekä myötä että vastatuuleen. Mutta tuulisuus on ehkä aiheuttanut sen, että auringon polttava vaikutus ei ole tuntunut iholla erityisen kuumottavana. Ja siksipä joidenkin leiriläistemme olka-, poski- ja nenänpäät punoittavat runsaasta aurinkorasvan kulutuksesta huolimatta.

IMG_0423.JPG

Shoppailua Palmassa

Vapaapäivän ohjelmassa osalla leiriporukkaa kuului shoppailumatka saaren pääkaupunkiin Palmaan. Puolen tunnin bussimatkan päässä luultavasti matkakassasta osa kuluu tuliaisostoksiin, toisilla enemmän ja toisilla vähemmän. Tyttö- ja naisvaltainen ostosseurue sai valvojakseen Marjutin, joten aivan omin nokkineen emme nuorisoa päästäneen ostosparatiisiin. Osa urheilijoista jäi ainakin aamupäiväksi hotellille huilailemaan, ja itsekin vielä tässä lähikahvilassa aikaani vietän, ja ajankuluksi näpyttelen tekstiä näyttöruudulle. Harmittelin, etten muistanut kotisuomessa matkatavaroiden joukkoon ajokorttia laittaa, joten suunnittelemani autonvuokraus ja saaren kiertäminen maisemia ihaillen jää nyt vapaapäivänä tekemättä.

IMG_0432.JPG

Treenit sujuneet hienosti

Leirimme pääasia, treenaaminen on sujunut yleisesti ottaen erinomaisesti. Kaikki urheilijat ovat voineet treeninsä tehdä terveinä. Tosin parilla urheilijalla pieniä rajoittavia vammoja oli jo leirille tullessaan, mutta heidänkin osaltaan kehitystä treenin tehostamisen muodossa on tapahtunut. Ainoa puute treenien toteutuksessa on ollut piikkarijuoksujen vähyys suunnitellusta. Auringon polttama Mondorata on niin kova, ettei sillä juurikaan olla juostu. Onneksemme kentällä on myös sisätiloissa mondosuora sekä pituushyppykasa, jossa osa harjoituksista on päästy myös piikkareilla tekemään. Onneksemme juoksuratoja ulkona kiertää tekonurmirata, joka on ollut hyvä harjoitusalusta kovempaankin juoksuun. Osa treeneistä on tehty myös rantahietikolla, jossa eilen palauttavana treeninä tehtiin muun muassa hiekkaveistoksia. Varsin hienoja taideteoksia niistä syntyikin. Harmikseni tämän aamun aamulenkillä huomasin, että aallot olivat osan teoksista huuhtoneet torsoiksi.

IMG_0454.JPG

Jatkamme kuulumisten kertomista edelleen lähes päivittäin. Facebookin kautta ja tänne blogin puolellekin saamme myös urheilijoiden välittämiä tunnelmia viimeistään loppuviikosta. Leiriterveisin

joli


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini