Valmennuksen vaiheilla

Maanantai 26.3.2012 klo 12:50


Kevättä ja kesää kohti

Kun kevät etenee, kiihtyy myös urheilijoiden harjoitustahti, ja harjoitussuunnitelmiin alkavat jo kesän kilpailusuunnitelmat vaikuttaa. KUY:n urheilijatkin valmistautuvat systemaattisesti arvokisavuoteen, ja huippu-urheilijamme leireilevät tiiviisti etelän lämmössä. Tätä kirjoitettaessa kilpakävelijämme Antti Kempas sekä ottelijamme Niina Kelo harjoittelevat Etelä-Afrikassa. Eemeli Kiiski, joka tavoittelee kovia kävelytuloksia ja pääsyä maailman cupin kilpailuihin, palasi juuri reilun kolmen viikon harjoitusrupeamalta Portugalista. Kiekkojättimme Mika Loikkanen on harjoitellut ainoastaan kotimaan kamaralla, mutta tähtäin on realistisesti edustusheittäjien kastissa, ja jos kaikki natsaa kohdilleen, myös EM-kisat ovat mahdollisuuden rajoissa. Moukarinheittäjämme Nina Schvedoff asuu ja harjoittelee talvikauden Yhdysvalloissa. Ninan alkutalven harjoittelua haittasi lajiharjoituspaikan puute, mutta viime aikoina hän on myös päässyt heittämään. Nina palaa alkukesästä Suomeen ja aloittaa kilpailukautensa vasta täällä kotimaan kamaralla. Kymmenottelijamme Miikka Kelo jätti hallikauden väliin, ja on keskittynyt harjoitteluun. Työnsä puolesta hän on myös leireillyt etelän lämmössä, joten tulevalta ottelukesältä odotamme aiempaa parempia tuloksia.

 

                                                                 * * *

Myös nuorempia urheilijoitamme on lähdössä kevään korvalla ulkomaan leireille. Juhani Rajamäki vie suojattinsa Riikka Rajamäen ja paluuta kiekkorinkiin tekevän Vuokko Rajamäen rapakon taakse Yhdysvaltoihin huhtikuun puolen välin paikkeilla. Heillä on hyviä kokemuksia paikallisista harjoituskentistä ja kiekkoringeistä. Alisa Heikkinen, Eveliina Määttänen, Hanna Liukka ja Amanda Räty suuntaavat huhtikuun lopulla Eila Kelon harjoitusryhmässä Portugalin lämpöön pariksi viikoksi. Myös Niina Kelo on samaan aikaan muidenkin naisottelijoiden kanssa Monte Gordon harjoituskentillä. Niina antanee myös nuorille urheilijoillemme hyvää sparrausta ja kannustaa heitäkin hyviin treeneihin. Toki Niinan omat treenit lienevät astetta kovempia, hänhän tavoittelee kuitenkin paikkaa EM-kisajoukkueessa sekä omaa mahdollisuudet myös olympiajoukkueeseen.

Niina aloittanee ottelukesänsä kesäkuun alussa, 2-3.6 Viron Viljandissa pidettävässä ottelumaaottelussa. Yksittäisissä lajeissa hän kuitenkin kilpaillee jo aiemmin.

 

Näillä nuoremmilla urheilijalupauksilla tavoitteet ovat kuitenkin vielä alemmilla tasoilla, SM-kilpailuissa sekä nuorten maaotteluissa. 19-vuotiaiden MM-kilpailuihin, jotka pidetään Barcelonassa 10-15.7, ei vielä liene nuorilla urheilijoillamme edellytyksiä, mutta toivottavasti kehitystä tapahtuu ensi kesänäkin, ja arvokisaputki aukenee jossain vaiheessa myös heille. Tai onhan Eveliina Määttänen jo avannut arvokisaputkensa. Viime kesänä hän edusti Suomea kunniakkaasti Nuorten Olympiafestivaaleilla sekä nuorten Suomi-Ruotsi-maaottelussa.

Toivottavasti ulkomaan leirien tehoharjoittelua osataan sopivassa suhteessa lisätä, jotta kesän kilpailukausi saadaan hyvin käyntiin omissa kansallisissa, 17.5 Järvenpäässä.

Järvenpään kiekkoringissä aikoo myös naapuriseuran Mikko Kyyrö avata kesän kilpailukautensa. Mikko toivookin kisa-aikataulun laatijoilta asiantuntemusta tuuliolojen tunnistamisessa. Iltapäivällähän Järvenpään kentällä on yleensä parhaat tuulet, joten toivottavasti kiekkokisa saadaan aikataulutettua heti kisojen alkupäähän. Näin toivoo varmasti myös Mikon kova kilpakumppani Mika Loikkanen.

 

                                                                 * * *

 

Nuorempien urheilijoidemme harjoitusryhmät siirtynevät pikku hiljaa sisähalleista ulkokentille harjoittelemaan. SM-junnuvalmennusryhmämme, jossa tavoitteellisesti treenaavat 14-15-vuotiaat urheilijalupaukset, on harjoitusinto ollut talvikaudella varsin hyvä. Tosin muutamilla nuorillamme on ollut erinäisiä vaivoja, jotka osaltaan ovat johtuneet kasvuvaiheen ongelmista ja samaan aikaan tapahtuneesta harjoitusmäärän lisääntymisestä. Tämän ryhmän yhtenä tavoitteena on kehittyä monipuolisesti useassa lajissa ja lajiryhmässä. Myös fyysisien ominaisuuksien kehittämisessä on pyritty monipuolisuuteen. Pieniä punttitankojakin on jo harjoituksissa heiluteltu. Voimaharjoittelun tekniikkaa on haettu, jotta sitten aikanaan kun punttiharjoittelu nostaa enemmän painotustaan, homma jo osataan.

SM-junnujen kesän kilpailuohjelmaakin ollaan jo alustavasti kaavailtu. Tarkoitus on, että urheilijamme osallistuvat useaan kilpailuun ryhmänä, jolloin myös seuran näkyvyyttä sekä yhteishenkeä saadaan parannettua. Tästä ryhmäkilpailemisesta saatiin jo hallikaudella oiva kokemus Tampereen Indoor Junior Gamesissa, jossa seuramme sekä urheilijanuoremme olivat varsin näkyvästi esillä. SM-junnujen rooli seuran edustajana on varsin keskeinen, ja toivon mukaan jokainen ryhmän urheilija voi kesän aikana olla mukana kaikissa tärkeissä kilpailuissa. Näitä tärkeitä kilpailuita on kaikki pm- kilpailut, Vattenfall-seuracup, sekä tietenkin SM-kilpailut.

Pm-kisojen sarja alkaakin jo toukokuussa. Pm-maastot kisaillaan jo 5.5 Nummi-Pusulassa, jonne toivon mukaan saamme ison ryhmän jalkeille. Pm-junnuviestit ovat sitten jo toukokuun lopulla. La 26.5 Riihimäen kentällä turkoosi-musta on toivottavasti hallitseva väri. Pm-junnuviestien joukkuhahmotelmia aletaan jo pikku hiljaa tehdä. Junnujen pm-ottelut ovatkin sitten jo 9.6 ja kesän ensimmäinen Vattenfall-seuracup jo 12.6. Koko kesän tärkeistä kilpailuista laaditaan valmentajien toimesta kattava lista, joka sitten toivottavasti huomioidaan mahdollisuuksien mukaan myös urheiluperheiden lomasuunnitelmia tehtäessä. 

Kaikki urheiluperheet voivat ”lomailla” jo yhteisesti seuran yhteisleirillä 18-20.5 Pajulahdessa, jonne ei vielä ole kovin montaa perhettä ilmoittautunut, mukaan siis vielä ehtii. Leirin ohjelmaa rakennellaan niin, että kaikille löytyy mukavaa tekemistä. Odotan, että ainakin kaikki SM-junnuvalmennusryhmään kuuluvat osallistuvat leirille. Leirillä on hyvä treenailla myös seuraavalla viikolla olevia  pm-viestejä varten.  Eikun ilmoittautumaan…………

 

joli

                                                                

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini