Valmennuksen vaiheilla

Tiistai 13.3.2012 klo 16:58 - joli


Aloittelen tässä valmennuspäällikön ominaisuudessa, yhtenä osana seuramme KUY:n nettisivujen kehittämistoimia, uutta blogikirjoitussarjaa otsakkeen, ”valmennuksen  vaiheilla ” alla. Toivon mukaan raapusteluni saa aikaan lisää ajatustenvaihtoa eri seuratoimijoiden välillä, ja sitä kautta toimintojen kehittymistä ja yhteisten asioiden entistä parempaa yhteistä hoitamista. Haastan myös kaikki seuramme urheilijat kuin myös valmentajat ja kaikki muutkin toimijat yhteiselle asialle. Siis kirjoittelemaan ajatuksiaan, kuulumisiaan yhteisille nettisivuillemme. Mieluummin niitä hyviä uutisia, mutta totta kai myös realiteetit ja mahdolliset ongelmakohdat julkituoden. Julkituonti saattaa joskus tuoda yllättävältä taholta apua ongelman selvittämiseen tai ratkaisemiseen.  Vaikka tieto ja tiedon jakaminen voi joskus lisätä tuskaa, voi se myös joskus helpottaa sitä…. Ja arkisen valmennuksen ja seuratoiminnan lomassa on välillä ihan hauskaa ja rentouttavaa kirjoitella ajatuksia  läppärin ruudulle, huomatakseen kohta, ettei siihen tekstiin mitään kovin järkevää ajatusta tai uutta ideaa syntynyt. Mutta saipahan edes hetken ajatus olla jossain muussa kuin käytännön harjoitus- tai seuratoiminnoissa.  Ja se taas voi tuoda seuraavan päivän toimintaan uutta energistä virtaa, joka voi johtaa parempaan lopputulokseen tavoitteen suunnassa. 

Omaa blogiaan  on  ensi kesän Olympiakisoihin valmistautuva Antti Kempas julkaissut Ylen sivuilla. Antin viimeisiä kuulumisia kirjallisessa muodossa voi käydä katsomassa sivuilta http://yle.fi/urheilu/suurtapahtumat/lontoo_2012/antti_kempas/2012/02/talven_pakkasessa_3257500.html  

Tällä hetkellä Etelä-Afrikassa harjoitusleiriään pitävä Niina Kelo on luvannut leirinsä lomassa lähetellä kauttani sähköisiä kuulumisia tänne KUY:n sivuille kaikkien luettavaksi. Toivon mukaan moni muukin urheilijamme ottaa haasteen vastaan, ja pitää pienen tuumaustauon harjoittelussaan, ja kirjoittelee kuulumisistaan tänne kaikkien luettavaksi. Odotan ainakin omilta henkilökohtaisilta valmennettaviltani jo pikapuolin kirjoitushaasteeseen tarttumista. Tiina Puranen treenaa tavoitteenaan ensi syksyn SM-maraton, jossa alle kolmen tunnin aikatavoite tuo varmasti harjoitteluun haastetta.  Eve Määttänen on talvikautena ollut hiukan oudossa harjoittelutilanteessa. Aiemmin lähes vammoitta säilynyt nuori juoksijamme on kärsinyt lievästä nilkkavammasta sekä flunssasta, mutta toivon mukaan loppukevät sujuu terveemmissä meiningeissä, jotta tuloskehitys kesällä jatkuisi tavoitteiden mukaan. Hanna Liukka on päässyt tällä harjoituskaudella treenaamaan paremmin kuin edellisellä kaudella, ja odotukset ainakin minulla valmentajana on reilun tuloskehityksen puolella. Sain myös syksyllä uuden haasteen, kun Jonna-Carita Kanninen teki paluun yleisurheilukentille ja harjoitusradoille.  Jonna kilpaili Juankosken Kuohun väreissä juniorisarjoissa  viimeeksi  vuonna 2003, mutta pitkän tauon jälkeen tavoittelee taas jopa  naisten A-luokan tulosta, joka olisi kova suoritus, mutta ei varmasti mahdoton tavoite.  Vaikkakin tässä lyhyesti valmennettavieni kuulumisia paljastinkin, uskon, että he tässä kevään mittaan löytävät itsestään ja harjoittelustaan lisää kerrottavaa. Niin ja nuo äskeisethän olivat vain minun näkemyksiäni asiasta. Totuushan saattaa olla toisenlainen asianosaisen itsensä kertomana.

Hallikausi oli kohtuullisen erinomainen

Aika erikoisen termin tuohon kirjoitin. Hallikausi oli menestyksen puolesta erinomainen, mutta se olisi voinut olla vieläkin parempi, mikäli kaikki urheilijamme olisivat voineet olla täysipainoisesti hallikilpailukaudessa mukana. Toki esimerkiksi Antti Kempaksen kaikki tavoitteet tälle kaudelle ovat vain Lontoon kisoissa, joten valmistautumiseen tuohon päätavoitteeseen ei kuulunut hallikautta ollenkaan. Lisäksi joitakin urheilijoitamme joutui taipumaan vammojen tai sairauden edessä , ja hallikausi jäi sen vuoksi hiukan puolitehoiseksi.

Erityisen ilahtunut olin seuramme urheilukoulu- ja junnuvalmennusikäisten  panoksesta. Vaikka en pidäkään 10-15-vuotiaiden urheilijoiden päällimmäisenä tavoitteena kilpailullista menestystä, sain kyllä ilahtuneena todeta, että moni tuonikäinen juniori on kehittynyt monipuolisuuden kautta. Ja moni myös kilpaili monessa eri lajiryhmässä ja lajissa. Varsin laajaa menestystä saavutimme junnujen pm-halleissa sekä nyt viimeeksi Tampereen juniorihallikilpailuissa, jossa ei varmasti aiemmin seurastamme ole ollut yhtä isoa osanottajajoukkoa. Ja kun vielä menestystäkin tuli, sekä paljon omia ennätyksiä, ei asiasta voi olla kuin iloinen. Ohjaajiemme ja valmentajiemme laadukas työ ns. ruohonjuuritasolla on näyttäytynyt edukseen.  

Seuraleiri yhteisenä haasteena

Tulevan kevään yhtenä keskeisenä haasteena on toukokuun 18-20 päivänä järjestettävä koko seuran yhteinen leiri Pajulahdessa.  Tuolle leirille toivon, melkein määrään, myös kaikki aikuisurheilijat ja nuorisovalmennusikäiset osallistumaan. Yhteisellä seuraleirillä on ohjelmaa aivan pienimmästä lapsesta kesän kilpailukauteen valmistautuvaan aikuisurheilijaan. Toki aikuisurheilijoiden harjoittelu seuraleirilläkin menee aivan omien harjoitussuunnitelmien mukaan, mutta myös yhteisiin ohjelmanumeroihin on mahdollisuus osallistua. Nuorisovalmennusikäisten sekä junnuvalmennusikäisten harjoitukset seuraleirillä toteutetaan sovellettuna ryhmäharjoitteluna, joten kunkin omia harjoitussuunnitelmia voidaan niissäkin ikäluokissa toteuttaa. Eli leirille osallistuminen sopii jokaisen harjoittelijan harjoitusohjelmaan. Leiristä ja  leirille ilmoittautumisesta löytyy tarkat ohjeet toisaalta täältä nettisivuilta. Ilmoittautumisia toivotaan viimeistään 16.4, jotta lopullinen paikkamäärä voidaan vahvistaa urheiluopistolle säädetyissä aikarajoissa. Tästä seuraleirihaasteesta ei kukaan voi kieltäytyä. Näytetään seuramme voima isolla yhteisleirillä….

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini