Ulkokausi avattiin pm-maantiellä

11.04.2017

Sunnuntaina 9.4 kisattiin UUDY:n piirinmestaruusmaantiejuoksut Karkkilassa. KUY:ltä oli mukana 12 hengen joukkue. Piirinmestaruusmitaleja päästiin juhlimaan T11 ja P13 sarjoissa.

Pojat 13 sarjassa kolmen kilometrin kisassa KUY:ltä oli mukana kolme osallistujaa ja juoksijamme miehittivät hienosti sijat 2-4. Miro Heikkosen nappasi hopeaa ajalla 12.45,40 ja vain sekunnin perässä maaliin kolmantena saapui Miko Ojapelto, neljäntenä maaliin juoksi Kalle Gauriloff ajalla 12.57,50.

Tytöt 11 sarjassa Mila ja Mea Heikkonen pitivät erinomaista vauhtia. Mila selvitti kahden kilometrin reitin aikaan 7.53,20 napaten piirinmestaruushopeaa. Niin ikään alle kahdeksan minuutin reitin selvitti maaliin neljäntenä saapunut Mea. Molemmat tytöt paransivat reilusti viime vuonna samalla reitillä juoksemiaan aikoja.

Hienosti suoriutui myös tytöt 15-sarjassa neljän kilometrin matkalla kisannut Hanna-Maija Siltanen, joka ehti maaliin neljäntenä ajalla 15.49,60. Hanni pääsee kisaamaan samassa sarjassa vielä uudestaan ensi vuonna.

Onnittelut kaikille maantiejuoksukisoissa kisanneille KUY:n urheilijoille. Seuraavana vuorossa ovat pm-maastojuoksut 29.4 Mäntsälässä. Nuorten yleisurheilijoiden kannattaakin kerätä monipuolisesti kokemuksia erilaisista yleisurheilun kilpailutapahtumista. Toivottavasti Mäntsälään lähtee iso joukkue ja mukaan uskaltautuu myös paljon maastojuoksun ensikertalaisia. Tärkeintä ei ole voitto tai mitalit vaan itsensä ylittäminen, uskaltaminen ja hyvä joukkuehenki!