Menestystä nuorten SM- ja PM- mestaruuskisoista

22.08.2016

Viikonloppuna 19.-21.8 kisattiin 14-15-vuotiaiden SM-kilpailut Hämeenlinnassa, 16-17-vuotiaiden SM-kilpailut Kajaanissa ja 22-v. Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailut Espoon Leppävaarassa. Mustaturkooseja esiintyi kiitettävästi kaikissa viikonlopun koitoksissa.

Hakanen tuplamestaruusteen, Mäkelä hopealle

Kajaanin 16-17-vuotiaiden kirkkaimpana tähtenä loikki Saara Hakanen, napaten mestaruudet niin naiset 17 sarjan pituudessa kuin 3-loikassa. Pituuden voittotulos oli komea 6.02, mikä syntyi viimeisellä kierroksella, mestaruuden jo varmistuttua. Mustaturkoosien hyvää kokonaispanosta pituushypyssä täydensi myös Iina-Kaisa Mäkelä kuudennella sijallaan.

Saaran toinen mestaruus irtosi 3-loikassa varsin ylivoimaisesti pisimmän hypyn kantaessa 12.85. Iina-Kaisa Mäkelä säesti hyvin neljännellä sijallaan, jääden pronssista harmittavasti kahdeksan sentin päähän.

Myös Iina pääsi juhlimaan suomenmestaruusmitalia sijoittuen N17 sarjan kuulantyönnössä tiukan kilpailun jälkeen hopealle. Iinan hopeatyöntö kantoi 14,22 ja eroa neljänteen sijaan jäi vaivaiset seitsemän senttiä.

Kävelyperinteet kunniaan

Aatu Komulainen ja Jaakko Määttänen jatkoivat KUY:n kävelyperinteitä erinomaisilla suorituksilla. Aatu Komulainen käveli M16 sarjan 5000metrin suomenmestaruuteen ajalla 25.14,01. Jaakko Määttänen saavutti samalla matkalla hopeaa M17 sarjassa. Jaakko käveli samalla uudeksi ennätyksekseen 23.34,55.

Juoksuradalla finaalipaikkoja

Juoksuradalla mustaturkoosit saavuttivat tukun finaalipaikkoja. Elina Kujala sivusi N16 200 metrin finaalissa omaa ennätystään 25,67 sijoittuen sillä viidenneksi. Myös Arttu Saari hurjasteli M17 100 metrin aitajuoksun finaaliin alkuerien kolmanneksi nopeimmalla ajalla 15,13, aika oli samalla Artun uusi ennätys. Finaalissa meno ei valitettavasti ollut yhtä herkkää ja Arttu jäi lopulta sijalle kahdeksan. Myös Katri Gauriloff pääsi nauttimaan finaalitunnelmasta N17 sarjan 800metrin juoksussa. Katri sijoittui lopulta kisassa viidenneksi ajalla 2.19,03.

Yhteensä Kajaanissa kisasi kiitettävät 12 Keski-Uudenmaan Yleisurheilun edustajaa.

SM 14-15 Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan 14-15-vuotiden SM-kilpailuissa KUY:ltä mukana oli 9 urheilijaa, joista viisi oli SM-kisojen ensikertalaisia.

Heti ensimmäisenä kisapäivänä erinomaisesti suoriutui Laura Kankkunen T14 sarjan 3000metrin kävelyssä. Laura käveli matkan uudeksi ennätyksekseen 16.33,75, mikä toi Lauralle hopeamitalin.

Kisojen mustaturkoosi mitalirohmu oli Kerttu Latvala kahdella mitalilla. Kerttu juoksi 100metrin finaalissa 1,1 vastaiseen 12,64 millä saavutettiin hopeaa. Seuraavana päivänä 300 metriä kulki Kertulta ennätyslukemiin 41,10, mikä riitti pronssimitaliin. Pikamatkoilla finaaliin pääsi myös T14 sarjan Nelli Järvinen, joka sijoittui lopulta neljänneksi ajalla 13.18.

Hienosti mitaliputkeaan viime vuodelta sai venytettyä myös Eerika Salomäki, joka nappasi T15 sarjan kuulantyönnöstä pronssia uudella ennätyksellään 12,73. Monipuolinen urheilija juoksi myös samoissa kilpailuissa 1500metrin esteet aikaan 5.48,41, mikä riitti kahdeksanteen sijaan.

Määttäselle kaksi hopeaa pohjoismaisten mestaruuskisoista

Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Eveliina Määttänen edusti Suomea Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuskilpailuissa Espoossa. Tuliaisina kisoista Eveliina nappasi kaksi hopeamitalia. Ensimmäisenä kisapäivänä Eveliina juoksi ajalla 55,35 naisten 400 metrillä toiseksi. Mestariksi viiletti Norjan Sara Dorthea Jensen ajalla 53,79.

Toisen kisapäivänä Eveliina oli mukana Suomen hopeaa ajalla 3.40,84 saavuttaneessa 4x400 metrin viestijoukkueessa. Eveliinan lisäksi kapulaa kyyditsivät, Ida Ravaska, Kirsi Pekkanen ja Hilla Uusimäki. Norja voitti ajalla 3.37,67.

Onnittelut kaikille viikonloppuna menestyneille KUY:n urheilijoille!