Kalevan Kisat päättyivät iloisissa tunnelmissa

24.07.2016

Kalevan Kisojen viimeisenä kisapäivänä mustaturkoosien odotukset menestyksen suhteen olivat suuret. Niin Eveliina Määttäsellä kuin Saara Hakasella olivat tilastojen valossa parhaat lajit edessä. Myös Kalevan Kisojen ”vakiofinalisti” Joni Rouhiaiselta odotettiin toista pöljää päivää.

Päivän ensimmäinen mustaturkoosi laji oli naisten 3-loikka, missä Saara Hakanen taisteli ansiokkaasti mitaleista loppuun asti. Saaran parhaaksi tulokseksi jäi 12,69, millä irtosi tasaisen kilpailun viides sija. Mahdollisuudet olivat olemassa vaikka mihin, sillä Saaran viimeinen niukasti yliastuttu hyppy kantoi silmämääräisesti yli 13 metriä. Pronssimitalin nappasi Essi Lindgren 12,85 kantaneella hypyllä. Saaran kilpailu oli kokonaisuudessaan nousujohteinen ja hyppy hypyltä paketti alkoi pitämään paremmin ja hypyt jatkumaan paremmin loppuun asti. Olosuhteet loikkapaikalla olivat pyörivän tuulen takia haastavat, mikä osaltaan vaikutti kilpailun tulostasoon. Joka tapauksessa viides sija oli 17-vuotiaalta Kalevan Kisojen ensikertalaiselta erinomainen suoritus. Saara Hakasen vilkas arvokilpailukesä jatkuu vielä Kajaanin 17-vuotiaden Sm-kilpailuilla 19.-21.8, sekä Moniotteluiden sm-kilpailuilla 27.-28.8. Mikäli palautuminen nuorten EM- ja Kalevan kisoista sujuu optimaalisesti, on molemmista kilpailuista lupa odottaa kovia tuloksia.

Kalevan Kisat huipentuivat mustaturkoosien osalta 400 metrin aitojen finaaleihin, missä Eveliina Määttänen nappasi pronssimitalin tiukan sadasosakamppailun päätteeksi. Eveliina onnistui tekemään tärkeään paikkaan kauden parhaan juoksunsa, kellottaen aidatulla ratakierroksella ajan 59,20. Eroa neljänneksi tulleeseen HKV:n Anniina Laitiseen jäi vain kuusi sadasosaa. Eveliinan mukaan hän oli erittäin herkässä kunnossa, minkä takia juoksun alkuosa kulki jopa hieman liian lennokkaasti. Loppua kohden askelrytmit osuivat entistä paremmin kohdalleen. Yhdistettynä kovaan tahtoon ja täydellisesti toimivaan juoksutaktiikkaan, oli tuloksena kauden paras juoksu ja Kalevan Kisojen pronssimitali. Eilisen 400 metrin pettymyksen jälkeen pronssimitali maistui erityisen hyvältä ja palkintojenjaosta saapuikin leveästi hymyilevä ja silminnähden onnellinen urheilija. Paljon onnea Eve vielä erinomaisesta suorituksesta ja venymisestä kovassa paikassa!

Myös miesten puolella mustaturkoosit pääsivät nauttimaan 400 metrin aitojen finaalitunnelmasta, kun Joni Rouhiainen saavutti jo toisena vuonna peräkkäin täpärästi finaalipaikan. Tällä kertaa Jonin riskitaktiikka ei täysin toiminut ja tuloksena seitsemäs sija ajalla 55,24. Niin Joni Rouhiainen kuin myös Eveliina Määttänen pääsevät jahtaamaan lisää SM-kisaonnistumisia parin viikon päästä kilpailtavissa 19-22-vuotiden SM-kilpailuissa Lappeenrannassa.

Kokonaisuutena Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kalevan kisat vuonna 2016 sujuivat vaihtelevissa tunnelmissa. Loukkaantumiset ja sairastelut vaikeuttivat seuramme menestymistä huomattavasti. Erityisen harmillista oli Sanni Mahosen jalkavamma naisten 100 metrin alkuerien jälkeen ja Noora Walleniuksen sairastuminen ennen kisoja. Oli kuitenkin hienoa huomata kuinka nuoret 17-sarjan urheilijat Saara Hakasen johdolla ovat nostamassa tasoaan kohti maamme kirkkainta kärkeä. Myös Eveliina Määttäsen venyminen kovassa paikassa kauden parhaimpaan tulokseensa jätti kisoista positiivisen maun.